Kapatılan okullardaki öğrencilerin nakil işlemleri sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Fethullaçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında bir çok özel ilköğretim ve ortaöğretim...
Kapatılan okullardaki öğrencilerin nakil işlemleri sürüyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Fethullaçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi soruşturması kapsamında bir çok özel ilköğretim ve ortaöğretim okulunu kapattı. Milli eğitim müdürlükleri koordinasyonunda öğrencilerin kamu ve özel okullara nakil işlemleri sürürken, Bornova'daki İzmir Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yetkilileri de, çok sayıda öğrencinin okullarını tercih ettiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname gereğince kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrencilerin resmi eğitim kurumlarına geçiş yapmalarına yönelik düzenleme illere gönderildi. Bornova'daki İzmir Özel Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yetkilileri de, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı düzenleme kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte çalışmalarını yürüttüklerini belirten yetkililer, kapatılan okullarda okuyan öğrencilerinden kurumlarına yoğun bir talep olduğunu söyledi. Okullarının kontenjanı kadar öğrenci kaydı yapacaklarını belirten yetkililer, "İzmir'in sağlık alanında açılan ilk özel okulu olan kurumumuza yoğun bir ilgi var. Kapatılan okullarda okuyan öğrenciler ve velilere yardımcı olmak için elimizden gelen çalışmayı yapıyoruz. Bu kapsamda Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği ve eş güdüm içerisinde çalışıyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve çalışanları hem velilere hem de bizlere her türlü destek ve yardımı gösteriyor" diye aktardı.

Kapatılan okullarda okuyan öğrenci velilerinin Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan bir formu doldurup imzalaması gerektiğini belirten okul yetkilileri, bu işlemin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından nakil çalışmalarının yürütüleceğini söyledi. Yetkililer, nakille ilgili bilgilere okulun www.izmirsaglikmesleklisesi.com internet adresinden de ulaşılabileceğini sözlerine ekledi.

Bakanlıktan duyuru

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sitesinden kapatılan okullarla ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda, "Resmi ilkokul, ortaokul, imam-hatip ortaokullarına geçmek isteyenlerin nakilleri, velisinin başvurusu üzerine ulusal adres veri tabanındaki yerleşim yeri adres bilgileri esas alınarak gitmek istedikleri resmi okullar tarafından yapılacak. Resmi ortaöğretim kurumlarına geçmek isteyen öğrencilerin nakilleri de nakil olunacak okulun taban puan şartını taşımak kaydıyla normal nakil sürecindeki boş kontenjanları etkilemeden, açık kontenjan şartı aranmadan aynı tür liselere, nakil gitmek istediği yerin il veya ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonu tarafından e-okul sistemi üzerinden alınacak" şeklinde ifadelere yer verildi.

Kapatılan özel ilköğretim ve özel ortaöğretim kurumlarındaki öğrenciler için 2016 Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) uygulaması kapsamında yapılacak işlemler de belirlendi. Buna göre, kapatılan özel ortaöğretim kurumlarının 9. veya hazırlık sınıflarına kayıt yaptıran öğrencilerin kayıtları iptal edildi.

Kaynak: