Kapatılan tüp bebek merkezindeki embriyolar nakledildi

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Cihan, OHAL kapsamında kapatılan tüp bebek merkezindeki embriyoların, güvenli bir şekilde nakledildiğini, hastaların herhangi bir mağduriyet yaşamayacağını bildirdi.
Kapatılan tüp bebek merkezindeki embriyolar nakledildi

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Alper Cihan, AA muhabirine yaptığı açıklamada Resmi Gazete'de yayımlanan 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, Özel İstanbul Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezinin hazineye devredildiğini hatırlattı.

Merkezdeki embriyoların dondurulması, mikroenjeksiyon, transfer işlemleri, döllenme kontrolleri ile döllenme olmayanların iptali gibi işlemlerinin de güvenli bir şekilde yapılarak kayıt altına alındığını belirten Cihan, "Hastalar bundan sonraki işlemlerine, dondurulmuş embriyo ve gonadlarının bulunduğu merkeze bir dilekçe ile başvurduklarında, uygun şartlarda teslimat kendilerine yapılarak istedikleri bir merkezde tedavilerine devam edebileceklerdir." diye konuştu.

"İletişim birimleri oluşturuldu"

Merkezin kapatılması nedeniyle dondurulmuş olarak bulunan embriyo ve diğer materyallerin, embriyo transferinde uygulanmakta olan transfer prosedürlerine göre, Koç Üniversitesine güvenli olarak nakledildiğine dikkati çeken Cihan, hastalara ait arşiv ile dijital kayıt sistemindeki hasta bilgi işlemlerinin ise Beyoğlu İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi koordinatörlüğünde yürütüldüğünü söyledi.

Tedavileri devam eden hastaların mağdur olmamaları için Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Binası Embriyoloji Biriminde uzmanlarca yürütülmekte olan iletişim birimlerinin oluşturulduğu bilgisini veren Cihan, "Ayrıca yalnız bu hastalarımızın kullanabileceği, kısa sürede bilgi alabilmeleri için telefon hattı '0 212 373 50 76' açıldı. Şu ana kadar merkezde tedavi görmekte olan hastalardan herhangi bir mağduriyete ait başvuru olmamıştır." dedi.