Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin kayıt tarihleri açıklandı

Yükseköğretim Kurulu kapatılan vakıf üniversitesi öğrencilerinin 26-28 Eylül'de kayıt yaptıracağını bildirdi.
Kapatılan üniversitelerdeki öğrencilerin kayıt tarihleri açıklandı

Yükseköğretim Kurulundan (YÖK) yapılan yazılı açıklamaya göre, 667 Karar Sayılı "Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname"yle kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarındaki öğrenciler, üniversitelere ÖSYM tarafından yerleştirildi. Bu öğrenciler, 26-28 Eylül'de e-kayıt yaptıracak veya ilgili yükseköğretim kurumlarına başvurarak kayıtlarını tamamlayacak.

Kapatılan vakıf üniversitelerinin öğrencilerinden ÖSYM tarafından yerleştirme işlemi tamamlanmadan diğer yükseköğretim kurumlarına yatay geçiş yapan veya 2016 ÖSYS sonucuna göre yerleştiği programa kaydolan öğrenciler, e-kayıt yaptıramayacak. Bu öğrenciler, halen kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan yatay geçişlerini veya yeni kayıtlarını iptal ettirerek yerleşmiş oldukları yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırabilecek.

2016-2017 eğitim öğretim döneminin de başladığı dikkate alınarak bu öğrencilerin diğer yükseköğretim kurumlarına özel öğrenci olarak başvuruları, 26-29 Eylül'de alınacak. İntibak süreci de bu aşamada gerçekleştirilecek ve 3 Ekim'de ilan edilecek.

Öğrenciler, özel öğrenci olabilmek için sadece bir yükseköğretim kurumuna başvuru yapabilecek. Özel öğrencilik statüsü sadece kapatılan üniversitenin bulunduğu ilde olabileceği gibi Türkiye'nin herhangi bir yükseköğretim kurumunda da olabilecek. Kapatılan vakıf üniversitesinin bazı programları kapatıldığı ilde sadece kapatılan üniversite de bulunuyorsa koordinatör üniversitede program açılacak ve öğrenciler bu programa merkezi yerleştirme sonrası, özel öğrenci olarak katılabilecek.

Tekrar hazırlık okumayacaklar

Kapatılan üniversitede eğitim dili İngilizce olan programda okuyan öğrenci, yerleştirme sonrasında yine İngilizce eğitim-öğretim yapan programa geçmesi durumunda, tekrar hazırlık sınıfında okumayacak ve önceki üniversitesinde okuduğu hazırlık sınıfı geçerli sayılacak.

Yerleşme süreci tamamlanıncaya kadar devam şartı aranmayacak

KHK ile kapatılan vakıf yükseköğretim kurumlarında öğrenciyken yerleştirmesi yapılan veya özel öğrenci olarak devam edeceği yükseköğretim kurumunda yerleştirme ve kayıt sürecine bağlı gecikmeler nedeniyle öğrencilerin devamsızlık durumlarının kayıt süreçleri tamamlanıp eğitime başladıkları tarih itibariyle değerlendirilecek. Yerleşme süreci tamamlanıncaya kadar olan sürede bu öğrenciler için devam şartı aranmayacak.