Kapu Camii’nin değişmeyen müdavimleri

Konya’nın tarihi camilerinden olan Kapu Camii’nin 19 yıldır değişmeyen müdavimi Ahmet Koyuncuoğlu, eşi Zeliha Koyuncuoğlu ile birlikte her sene Ramazan Ayı’nda ‘Hatimli teravih namazı’ için buraya geldiklerini ifade etti
Kapu Camii’nin değişmeyen müdavimleri

Konya merkezde sarraflar (çıkrıkçılar) caddesi üzerinde yer alan Kapu Camii'nde her sene olduğu gibi bu yıl da 'Hatimli teravih namazı' devam ediyor. Şehrin farklı noktalarından insanlar, teravih namazını burada eda edebilmek için Kapu Camii'ne akın ediyor. Ramazan Ayı'nda burada en az bir kez teravih namazı kılanlar olduğu gibi, yıllardır teravihte sadece Kapu Camii’ni tercih edenler de dikkat çekiyor.

19 YILDIR SÜREN GELENEK

Kapu Camii'nde hatimli teravih namazı kılmaya 1999 yılında başladıklarını ve o günden bugüne teravihlerini sürekli burada kıldıklarını ifade eden Kapu Camii müdavimi Ahmet Koyuncuoğlu, "Eşimle beraber 1999 yılında başladığımız Kapu Camii'nde hatimli teravih geleneğimizi 19 yıldır sürdürüyoruz. 2010-2015 ve 2016'da üç yıl Ramazan’ı Umre’de geçirdik. O dönem harici sürekli teravih namazımızı Kapu Camii'nde kıldık. İftar daveti olduğunda gittiğimiz yerden erkenden ayrılıyoruz. Özellikle araç park edecek yer sıkıntısı yaşadığımız için yemeğin ardından alelacele camiye gidiyoruz. Bize davetliler geldiğinde de aynı şekilde yemekten hemen sonra camiye geçiyoruz. Bizim yerimize ev sahipliğini kızımız yapıyor. Camiden geç çıkığımız için de gece oturmalarına katılmıyoruz. Eve geldikten 2,5 saat kadar sonra da zaten sahur vakti geliyor." ifadelerini kullandı.

kapu-camii’nin-degismeyen-mudavimleri3.jpgAhmet Koyuncuoğlu & Zeliha Koyuncuoğlu
 

ARKADAŞLAR DEĞİŞTİ, GELENEK DEĞİŞMEDİ

Kapu Camii'nde hatimli teravih geleneğine başladıklarından beri 3 farklı evde yaşadıklarını ve farklı komşularla buraya gittiklerini dile getiren Koyuncuoğlu, "İlk başladığımızda müstakil evde oturuyorduk. Biz giderken komşumuzu da götürmeye başladık. Birkaç yıl bizimle geldiler. Daha sonra 2 kez ev değiştirdik. Orada da başka arkadaşlarımızla beraber gittik. Ama onlar da birkaç yıl bizimle geldiler. Bu yıla kadar yanımızdaki komşularımız, arkadaşlarımız değişse de çok şükür biz gitmeye devam ettik. Görevimizden vazgeçmedik." ifadelerini kullandı.

YENİ HABER - ÖZEL