Kar altında rafting ve kano keyfi

Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında şehir merkezine yağan "ilk kar" altında rafting yaptılar ve kanoya bindiler- Doğa Sporları Kulübü Antrenörü Yunus Emre Karaca:- "İlk defa
Kar altında rafting ve kano keyfi

ERZURUM (AA) - Erzurum'da, Atatürk Üniversitesi Doğa Sporları Kulübü öğrencileri, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında şehir merkezine yağan "ilk kar" altında rafting ve kano keyfi yaşadı.

Kulübün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, üniversite yerleşkesinde bulunan Türkiye'nin en büyük tırmanma duvarı ve su havuzu içerisinde program düzenlendi.

Hava sıcaklığının sıfıra yaklaştığı kentte öğrenciler, hazırlıklarını yaparak su havuzu içerisinde kar altında ilk defa rafting yapıp ve kanoya binmenin mutluluğunu yaşadı.

Üniversite öğrencileri de sporcuların mutlu anlarına fotoğraf çekerek eşlik etti.

- "İlk defa kar yağışı altında rafting ve kano yapıyoruz"

Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü Müdürü ve Doğa Sporları Kulübü Antrenörü Yunus Emre Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Tırmanış Festivali'nin ikincisini düzenlemek için bir araya geldiklerini söyledi.

Festivalin ilk gününde hava koşullarından dolayı tırmanış yapamadıklarını anlatan Karaca, "Etkinlik kapsamında kano ve rafting programımız vardı zaten. Hem karın ilk gelişi hem de arkadaşlarımızın bu kadar coşkulu olması sebebiyle bugünü kano ve rafting yaparak geçirdik." dedi.

Karaca, kar yağışına rağmen sporcuların eğlendiğine dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İlk defa kar yağışı altında rafting ve kano yapıyoruz. Çünkü ilk defa kar yağışı festivalimize denk geldi ve güzel oldu. Biz de bunu üniversite öğrenciler ile değerlendirelim dedik. Bu yıl kar erken yağdı. Biz de bunu coşkuyla kutlamak istedik. Kano ve raftingi daha önce sıcak ve ılıman havalarda yapıyorduk ama bugün hava soğuk. Kar altında rafting ve kano yapmak biraz üşütüyor ama çok eğlenceli. Öğrencilerimizin coşkulu olması bu coşkuyu daha da artırdı."










Kaynak: