Kar raftingcilerin yüzünü güldürdü

Düzce'nin yüksek kesimlerinde etkili olan karın erimesinin ardından debisi yükselen Melen Çayı'na gelenler, rafting yaptı
Kar raftingcilerin yüzünü güldürdü

DÜZCE (AA) - Düzce'nin yüksek kesimlerinde etkili olan karın erimesinin ardından Melen Çayı'nın debisinin yükselmesi, raftingcileri sevindirdi.

Kentin yüksek kesimlerinde perşembe günü etkili olan kar yağışı, Cumayeri ilçesine bağlı Dokuzdeğirmen köyündeki rafting işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, rafting kıyafetlerini giyerek 13 kilometrelik Melen Çayı parkurunda karın erimesiyle yüksek su seviyesinde rafting yapmanın tadını çıkardı.

Rafting İl Temsilcisi Birol Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar yağışının kendilerini sevindirdiğini söyledi.

Yurdun yüksek kesimlerine kar yağdığını anımsatan Tepe, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz günlerde güzel bir kar yağışı yaşandı. Suyun debisi kar yağışıyla yükseldi. Su şu an çok keyifli. 29 Ekim tatili ile insanlarımız 3 gün boyunca bu bölgede olup rafting ve diğer etkinliklere katılacak. Rafting turlarımız hafta sonu ve hafta içi devam ediyor. Bu şekilde devam ederse tarihi bir rekor kıracağız."

Suyun debisinin artmasının adrenalini yükselttiğine işaret eden Tepe, "Kar yağışı çok önemli bizim için. Geçen yıl kar yeteri kadar yağmadı, Melen Çayı'nın debisi düşük oldu. Bu yıl erken başladı kar yağışı. Güneşin de kendisini göstermesiyle kar erdi, eriyince de nehirdeki su yükseldi. Yetkililer de kar yağışının daha fazla olacağını söylüyor." ifadelerini kullandı.

Tepe, kar yağışıyla sezonun daha uzun süreceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: