Aykut Demirok

Aykut Demirok

KARA PAZAR

KARA PAZAR

Sanki sabah ki hava olacakların habercisi gibiydi. İnsanların ister istemez güneşi aradığı bu tatil gününde şarkıda da söylediği gibi ruh halimiz resmen bunalım oldu. Yüzümüz karardı.

Son 4 maçta Gaziantepspor’ u evinde yenemiyen temsilcimiz bu seriyi 5 maça çıkardı. Sanki mutlak puana ihtiyacı olan takım Torku Konyaspor değildi ilk yarının tamamında Rakip daha derli toplu bir görünümdeydi. Defansta ve ofansta kollektif  bir görünüm içindeydiler.  Gaziantepspor adına sol açıkta oynayan Serdar Özbayraktar ‘ı son zamanlarda hiç bu kadar etkili görmemiştim. Maçın başlarında Gaziantep takımının Serdar vasıtasıyla özellikle sol kanattan  getirdirdiği hücumlar Tolga’yı çok zorlarken, bu oyuncunun, hücüma katkı vermesini engelledi. Nitekim Gaziantep golünde  yine Serdar’ ın asisti  vardı.Selim maçın başlarında en diri Torku Konyasporlu olurken ,Ergün ve Vukoviç ‘in sakatlıkları takım  ritmini epeyce bozdu . Hücumsal anlamda ileride çoğalmayan ,orta sahada çok top kaybeden Torku Konyaspor  için ilk yarının en etkili hücum  girişimi Ergün ‘ün ortasına Vukoviç’in kafa  vuruşuydu.Özellikle Ali Çamdalı  orta sahada çok  top kaybı yaparken ,partneri  Borek sahada yine gezgin durumundaydı. 2 .yarıya kazanma  adına Torku Konyaspor  oyuna daha hareketli başladı.Hasan Kabze ve Djalma bu konuda baş rolü oynadılar.

Hleb de bu devrede Recep’in girişiyle  biraz kıpırdanınca pozisyonlar beraberinde geldi.Mesut hoca, keşke  Recep kozunu 2.yarıya başlarken  kullansaydı bu değişiklikte biraz geç kalındı.Gaziantep defansının hatasıyla Hasan Kabze’nin kaleciyle karşı karşıya kalışı , Recep Aydın’ın ,plasesi  ve Djalma’nın sağ çaprazadan yaptığı vuruş takımımız adına  skoru değiştirebilecek fırsatlardı ,fakat  sonuç alınamadı. Konyaspor rakip yarı alanında yeterli pas organizasyonlarını yapabilseydi bu maçta mutlaka skor üretebilirdi, skor üretememe de hava toplarında daha etkili olan Hasan Kabze yerine hücumda Erdal’ın kaleye en yakın adam olarak oynamasının da etkisi kaçınılmaz.  Bir de bunun üstüne artık bu ligin oyuncusu olmadığını sağır sultanın bile duyduğu Erdal’a arkadaşlarının ilk yarı boyunca havadan oynamaları gerçekten ilginçti.

Gaziantepspor’u  Avrupa  potasına sokan, Torku Konyaspor’ u iyice ateşe atan bu yenilginin  sebebleri ,  Elazığ ve Erciyes depremlerinin  artçı etkilerinin halen atlatılmaması ,  kadro zafiyeti,  ve Mesut Hocanın’nın bazı hataları sayılabilir.Artık önümüzdeki maçlara bakacağız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Aykut Demirok Arşivi
SON YAZILAR