Karaaslan Aybahçe imarı bekliyor

Mahalle tanıtımlarımıza bu hafta Karaaslan Aybahçe Mahallesi ile devam ediyoruz
Karaaslan Aybahçe imarı bekliyor

Mahallenin en büyük sıkıntısının imar olduğunu ifade eden Karaaslan Aybahçe Mahallesi Muhtarı Hilmi Serin “Mahallemizde imar çözülürse doğalgaz, sağlık ocağı ve birçok hizmet mahallemize gelecek”  dedi.

 

HİLMİ SERİN KİMDİR?

1959 Hadim İğdeören köyünde doğdum. 1977 yılından bu yana mahallede ikamet ediyorum. Besicilik ve çiftçilikle uğraşıyorum. 2009 yılında muhtar seçildim. Şu anda ikinci dönemimi yaşıyorum. Vatandaşlarımızı elimizden geldiğince hizmet etmek için çalışıyorum.

aybahce-(3).jpg

Mahalle tanıtımlarımıza bu hafta Karaaslan Aybahçe Mahallesi ile devam ediyoruz. Mahallenin 6 bin nüfusu 3 bin seçmeni olduğunu ifade eden Karaaslan Aybahçe Mahallesi Muhtarı Hilmi Serin, 2009 yılında göreve geldiğimde mahallemizde bulunan 8 camimizde bir tane minare vardı. Şimdi 8 camiden bir tane minaresi olmayan cami kaldı. 6 tana tatlı su çeşmesi yapıldı. Biz geldiğimizde yollara dökülen asfaltlar çok eskiydi. Şu anda asfaltlanan yollar sokaklar çok güzel durumda. 82 kilometre kanalizasyon bitirdik. 4 tane okulumuz var. Bir tanesi ilk muhtar olduğum sene yapıldı. Süleyman Baldan İmam Hatip ortaokulu bitirildi. 91 tane engelli çocuğumuzun eğitim gördüğü Nuriye Cahit Atay Özel Eğitim Merkezi çocuklarımızın dertlerini dinliyoruz. Cenazelerimiz daha önce tahtanın üzerinde yıkanıyordu. Hayırseverlerle birlikte mahallemize cenaze aracı kazandırdık. 6 senedir her sene 100 kişiyi toplamda 580 kişiyi Çanakkale’ye kendi imkanlarımızla götürdük” diye konuştu.

aybahce-(6).jpg

BAŞKAN FATMA TORU’YA TEŞEKKÜR

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Muhtar Hilmi Serin, “Belediyemiz özellikle temizlikte çok iyi çalışıyorlar. 115 mahallemizde temizlikten memnunlar. Fen İşlerinde ise eksikliklerimiz en kısa zamanda yerine getiriliyor. Tren yolu çalışmalarının yanında bulunan tellerin yarısı açık, yarısı eğik olduğu için değişmesi gerekiyor. Hiç güvenli değil. Burada tren çalışıyor. Gerekli yerlere müracaatımızı yaptık. Mahalle halkına daha iyi hizmet verebilmek için Başkanımızdan yeni bir muhtarlık ofisi de istiyorum” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2018-01-19-at-10.59.45.jpg

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ İMAR”

Mahallenin en büyük sıkıntısının imar olduğunu ifade eden Muhtar Serin, “Mahallede imar yapılınca bütün sıkıntılar çözülecek. İmar çözülürse doğalgaz, sağlık ocağı ve birçok hizmet mahallemize gelecek. Mahallemizde sağlık ocağı, düğün salonu, Pazar yeri, Emekliler konağı, kadınlar lokali yok. Yapılacağı yerler hazır. Hepsi bir binanın içinde olacak. Bunların planı belediye meclisinden çıktı. Binaların temeli bugün yarın derken daha atılamadı. Başkan Fatma Toru programa aldı. İmardan dolayı olmadığını söylüyorlar. Bunların temelini atarsak bizden mutlusu olmaz. Mahallemizin eksiklerini Başkan Toru tamamladı. Fatma Toru’nun yaptığı işlerden memnunuz” dedi.

“İMARDAN DOLAYI HİZMETLER GELMİYOR”

Mahallenin etrafında bulunan mahallelere doğalgazın geldiğini ifade eden Muhtar Serin, “Etrafımızda bulunan Kaş Mahallesi, Dede Mahallesi ve Loras Mahallesinde doğalgaz var. 10 senelik bir mahallede doğalgaz var ama bizim mahallede yok. Çatalhöyük mahallesinde yine doğalgaz var. Bu durumla ilgili 3 bin imza topladım. Doğalgaza müracaat ediyoruz imar yok diyor. Sağlık ocağı yapılacak imar yok, yol yapılacak imar yok. Belediyede yetkililere gittiğimizde bilgisayardan bakıyor imar yok diye yapılamıyor. Karaaslan Hadimi parkının yerine park değil hastane bekliyorduk. Mahalleli olarak hiç memnun değiliz. Mangal dumanından kimse oturamıyor. Akşam olduğunda adeta etrafı sis kaplıyor. Yine otopark sorunundan dolayı yol sağlı sollu kapatılıyor ve oradan geçen araçları zor durumda bırakıyor” ifadelerini kullandı.

İSMAİL POÇAN / YENİ HABER GAZETESİ