Karabük’te 543 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı

Karabük Valisi Mehmet Aktaş düzenlediği basın toplantısında, darbe girişim sonrasında 543 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.
Karabük’te 543 kamu görevlisi görevden uzaklaştırıldı

Karabük Valisi Mehmet Aktaş düzenlediği basın toplantısında, darbe girişim sonrasında 543 kamu çalışanının görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Valiliği Toplantı Salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimden sonra Karabük'te FETÖ/PDY Terör Örgütüne yönelik olarak yapılan adli ve idari tahkikat ve çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu.

FETÖ'ye yönelik yapılan adli ve idari tahkikat ve çalışmalar hakkında açıklama yapan Vali Mehmet Aktaş, "Darbe girişiminin bastırılmasının ardından doğal olarak terörist yapı ile mücadele operasyonları başladı. Bizde ilimizde bu yapıyla ilgili irtibatlı ve iltisatlı gerek kamu gerekse özel sektör gerek sivil toplum ayağıyla ilgili adli ve idari çalışmalar başladı. Adli ve idari tahkikatlerle ilgili bu kapsamda ilimizde 1 vali yardımcısı, 12 hakim ve savcı, 2 askeri personel, 175 emniyet görevlisi, 162 öğretmen, 10'u doktor olmak üzere 73 sağlık çalışanı, Karabük Üniversitesi'nde görevli 64 öğretim üyesi ve idari personel ile birlikte toplam 543 kamu görevlisi görevden uzaklaştırılmıştır" dedi.

Vali Aktaş, "Görevden uzaklaştırılan bu personellerden bugün itibariyle 48'i tutuklanmış, 12 tanesi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 33 kişi gözaltında olup adli tahkikatları devam etmektedir. Ayrıca bu kapsamda 24 sivil vatandaş gözaltına alınmış, bunların 12'si tutuklanmış, 10" u adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 2'si serbest kalmıştır. 23 Temmuz 2016 tarih ve 29779 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda, 1 özel ilkokul ve 1 ortaokul, 6 özel yüksek öğrenim öğrenci yurdu, 5 dernek ise hazineye devredildi. Kapatılan 6 özel yüksek öğretim öğrenci yurdu ve 2 okulda çalışan toplam 134 personelin çalışma lisansları ve izinleri iptal edildi. Bu örgütün yayın kuruluşlarına ait 2 verici sökülüp mühürlenmiştir" diye konuştu.

Kaynak: