Karadağ'da iftar programı

Karadağ'da iftar programı

Balkanlarla Sürekli İşbirliği ve Temas Derneği (Balkanişbirliği) ile Hayrat Yardım'ın Bursa Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle Karadağ'ın Rojaye kentinde düzenlediği "Balkan İftarları" programında 150'ye yakın Müslüman, iftarını birlikte açtı. 

Kent merkezinde düzenlenen programda yerel yöneticiler hazır bulundu. İftar programı sonrası konuşan Balkanişbirliği Derneği Başkanı Ali Sait Adiloğlu, Hayrat Yardım ile birlikte ramazanın son günlerini, Balkanlarda geçirmek için özel bir program yaptıklarını söyledi. 

İftar programının ilkini Makedonya'nın başkenti Üsküp'te gerçekleştirdiklerini, bu akşam da Karadağ'ın şirin kenti Rojaye'deki Müslüman kardeşleriyle bir arada olma fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Bizim için çok güzel bir organizasyondu. Rojaye'ye geldiğimiz andan itibaren çok iyi ağırlanmaya başladık. Balkan İftarları programını bu yıl ilk kez gerçekleştiriyoruz. İnşallah bunu geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz." dedi. 

Hayrat Yardım Derneği Balkan Koordinatörü Ahmet Hüsrev Adiloğlu da "İftar programında Arnavut, Boşnak, Sırp, Karadağlı Müslüman kardeşlerimizle aynı sofrayı paylaşmak çok güzel bir duygu. Burada farklı bir huşu içinde orucumuzu açtık." diye konuştu.