Karadaği: "Türkiye'nin yanındayız"

Karadaği: "Türkiye'nin yanındayız"

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, "Türkiye, eski şanlı dönemini yeniden yaratmak istemektedir ama aynı zamanda gizli çalışan insanlar oluştu Türkiye'de. Bu kirli darbeyi Allah başarısız kılmıştır. Hepimiz bir ümmet olarak açık gözlerle çalışmalıyız ve hiçbir şey gizlememeliyiz" dedi.

Karadavi, Konya'da bir otelde düzenlenen Dünya Müslüman Alimler Birliği Toplantısında yaptığı konuşmada, Birlik olarak ümmetin geleceği için Konya'da bir araya geldiklerini, bundan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Yönetim kurulunun yıllık toplantısını Konya'da düzenlediklerini anımsatan Karadavi, şunları kaydetti:

"Bu şehir halkçı, dindar ve yüce bir şehirdir. Allah bu şehri, Türkiye'nin tamamını ve İslam ümmetini kutsasın. Bizler dünyadaki Müslüman alimleriz. Şüphesiz alimleri temsil edecek kuruluşlar olmalı. Şurada, burada dağılmaları doğru olamaz. Onları bir araya toplayacak birlik olmalı. Bundan dolayı İslam ümmetinin alimlerini bir araya getirerek bu birliği oluşturduk. Allah dünyayı yaratırken insanları değişik cinste, dil ve renkle yaratmıştır. Bilenler için bu konuda ayetler söz konusudur. Bölünmüş olan dünya ve değişik cinslerin bulunduğu bir dönemde Peygamber efendimiz, bütün insanları tek bir ümmet altında toplamak için çağrıda bulundu. Tek kitabımız Kur'an-ı Kerim'dir. Bütün dünya bu ümmetle birliktedir. Çünkü Allah, Peygamberi gönderirken yeryüzünün tamamını bir ümmet olarak kıldı. Bunlar İslam'a inanmış olan ümmettir."

Karadavi, İslam'a giren herkesin bütün dünyada ümmet çağrısından sorumlu olduğunu vurguladı.

Müslümanların bu çağrıyı yerine getirmek ve dünyaya yaymakla sorumlu olduğunu aktaran Karadavi, "Bütün dünya sorumludur. İslam Alimleri Birliği, Müslümanlara doğru İslamı öğretmek, doğru dini dünyaya duyurmak için kurulmuştur. Allah'ın çağrısı olarak bunu yaymanız gerekmektedir." diye konuştu.

Türkiye'nin 15 Temmuz'da zafer elde ettiğini, ülkede Müslümanların aleyhine olan tavırlarda bulunanlara karşı zafer gerçekleştirildiğini bildiren Karadavi, şöyle devam etti:

"Her şeyden önce Müslümanlara doğru İslam'ın öğretilmesi gerekmektedir. Bir Müslüman, Müslüman kardeşini aldatamaz, ona şer gütmez. Türkiye'deki Müslümanlar, herşeyden önce kardeşlerine karşı, ıslah etmek ve üretim için çalıştı. Türkiye eski şanlı dönemini yeniden yaratmak istemektedir ama aynı zamanda gizli çalışan insanlar oluştu Türkiye'de. Bu kirli darbeyi Allah başarısız kılmıştır. Hepimiz bir ümmet olarak açık gözlerle çalışmalıyız ve hiçbir şey gizlememeliyiz. Bütün yaptıklarımız insanların hayrınadır. Müslüman alimler olarak bu görevi yerine getirmeliyiz. İslami ülkelerin yanında olmalıyız. Kendimiz için hiçbir şey istemiyoruz. Ümmetimizin zayıflıktan güce geçmesini, yeniden eski yaşamına dönmesini istiyoruz."

- "Büyük projeler için çalışmalıyız"

Karadavi, Müslümanların eski özgür ve güçlü yaşamına dönmesini sağlamak için sahabelerin yolunda yürünmesi gerektiğinin altını çizdi.

Sahabelerin dünyada İslamı yaydığını anlatan Karadavi, bu değerli insanların kendileri için değil İslam için çabaladığını, fakirleri zenginleştirip, güçsüzleri güçlendirip insanları eşit hale getirdiğini söyledi.

Şimdi Müslüman alimler olarak kendilerinin de bunu yapmak istediğini anlatan Karadavi, "Alimler topluluğu olarak üzerimize düşen görev nedir? Büyük projeler için çalışmalıyız. Bunlar gerçekleşirse Müslümanlar için dünyanın seyri değişir. Şimdi de Türkiye'deki kardeşlerimizin zafer girişimine katılmak, sevinç gösterilerine katılmak için buraya geldik. Allah'tan Hz. Muhammed'in ümmetini kutsamasını istiyoruz. Aynı zamanda özgürlük bayrağını taşıyan İslam ümmeti zafer elde edene ve yeniden eski dönemine dönene kadar Allah'tan bu ümmetten her türlü belayı bölmesini, yok etmesini ve yeniden özgür yaşam bahşetmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye'nin yanındayız"

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Muhyiddin Ali Karadaği ise Dünya Müslüman Alimler Birliğinin, tüm Müslümanların desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Müslüman alimler olarak Türkiye için çalışmayı bir görev bildiklerini dile getiren Karadaği, "Türkiye'yi yıkmaya çalışan darbe girişimi, halkın devreye girmesiyle tersine dönerek ülkenin iyiliğine dönüştü. Ortak düşmana karşı mücadele etmek tüm ümmet için önemli bir görevdir. Biz Mısır, Filistin, Libya, Yemen'de hakkın ve halkın yanında olan Türkiye'nin yanındayız. Biz haktan yana olduk. Alim susmamalı. Allah'ın mesajlarını dile getirenler sadece Allah'tan korkar, başkalarından korkmaz. Haksızlığa karşı nasıl susarız? Bu mümkün değil. Türkiye her zaman haktan yana oldu ve mazlumlara destek verdi. Böyle bir ülkede nasıl bu darbe başarılı olabilir? Bu yüce ülkeye büyük sevgi besliyoruz." diye konuştu.

Konya Valisi Yakup Canbolat da çalışma ve eylemlerini dini görüntü altında sürdüren, milletin inancından nemalanan hain bir örgütün, bütün kirli hayallerini gerçekleştirmek üzere kadın, çocuk demeden kendi insanlarını katledecek, kendi kurumlarını, uçaklarını bombalayacak kadar hayasız bir kalkışma girişiminde bulunduğunu vurguladı.

Bu yapının uzun yıllardır samimi insanların saf duygularını istismar eden dış güdümlü bir çalışma içerisinde olduğunu belirten Canbolat, "Bu vatan haini katillerin anayasal düzeni askıya alarak yönetime el koyma girişimi, aziz milletimizin feraset ve cesaretiyle boşa çıkartılmıştır. Şiddet ve terörü cihat zanneden DAEŞ, FETÖ gibi din tacirlerine karşı bugün yapmamız gereken şey ilhamı Kur'an'dan alıp İslamı asrın idrakine söyletmekten geçmektedir." dedi.

Konya'da 25 ülkeden 63 alimin katıldığı toplantı çerçevesinde, "İslam Dünyasının Kadim Başkentleri" ve "İslam Ekonomisi" gibi konularda sunumlar yapılacak.