Karadavi'den Erdoğan'a 'yanınızdayız' mesajı

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Türkiye’deki gelen darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutladı.
Karadavi'den Erdoğan'a 'yanınızdayız' mesajı

Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi, Türkiye’deki gelen darbe girişiminin başarısız olmasından dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kutladı.

Karadavi, Erdoğan’a gönderdiği mektupta, Allah'ın, Arap ve Müslüman halkların, dünyadaki hür insanlar ve İslam ümmetinin alimlerinin (Erdoğan'ın) yanında olduğunu belirtilerek, “Batıla karşı hakkın, zulme karşı adaletin, despotlara karşı halkın, cellatlara karşı özgürlüğün ve halkları sopayla yönetenler ile şiddetle zulmedenlere karşı şura ve demokrasinin yanında olduğun için hepimiz yanındayız.” ifadesini kullandı.

Kardavi’nin mektubunda şu ifadeleri yer aldı:

“Sayın Cumhurbaşkanı, insanları hakka yönlendireceğin, akli selime çağıracağın, zayıflara sahip çıkacağın, baskı altında kalanları destekleyeceğin, senin ve bizim istediğimiz Türkiye’yi inşa etmek için dosdoğru yoldan yürü.”

Kardavi mektubunu, “Ey iman edenler! Allah'a karşı gelmekten sakının ve doğrularla beraber olun” mealindeki ayet-i kerimesiyle bitirdi.