Karadavi'den "Katar'dan gönderilme" iddialarına yalanlama

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Dr. Yusuf el-Karadavi, Katar'dan Tunus'a gönderileceği yönündeki iddiaları yalanladı.
Karadavi'den "Katar'dan gönderilme" iddialarına yalanlama

Katar merkezli Eş-Şark gazetesine açıklamalarda bulunan Karadavi, Arap medyasında yer alan Dünya Müslüman Alimler Birliği merkezinin Katar'dan Tunus'a ya da başka bir ülkeye taşınacağı ve kendisinin de gönderileceği şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Rabbim başka bir şey istemezse, Katar topraklarında defnedilinceye kadar kalacağım" dedi.

Karadavi, Katar'ı vaazlar ve hutbeleriyle zor durumda bıraktığı şeklindeki söylentilere ilişkin, "Benim kişisel tutumumun, Katar ile bir ilgisi yok. Söylediğim hiçbir söz Katar'ın resmi tutumunu yansıtmıyor" diye konuştu.

"Bu iddialar, asılsız iftiralardan başka birşey değil, İslam düşmanlarının hayal ve temennilerinden biri olan bu düşünce asla gerçekleşmeyecek" ifadelerini kullanan Karadavi, "Katar'da 53 yıldır hutbe okuyorum, fetva yayımlıyorum, vaazlar veriyorum, yazılar yazıp araştırmalar yapıyorum, İslam dünyasının tutumunu gördüğüm haliyle, özgür bir şekilde ifade ediyorum" şeklinde konuştu. 

"Katar benim ben de Katar'ın bir parçasıyım" diyen  Karadavi, şunları kaydetti:

"Bu zamana kadar hiç kimse bana 'şunu söyle bunu söyleme' şeklinde telkinde bulunmadı. Buraya geldiğimde 35 yaşındaydım, şu anda 88 yaşındayım. Rabbim başka bir şey istemezse, Katar topraklarında defnedilinceye kadar kalacağım."

 'Körfez ülkelerinde seviliyorum'

Başta, Suudi Arabistan, Kuveyt, Bahreyn, Umman olmak üzere tüm Körfez ülkelerinde sevildiğini dile getiren Karadavi,  "Körfez ülkeleri beni ben de onları severim. Bu ülkelerden tarafıma birçok önemli ödül de verildi" ifadesini kullandı.

Karadavi sözlerini, "Her zaman samimi bir nasihat olarak söylediklerimi yine söylüyorum. Müslüman bir alim olarak görevim, hakkı, doğruyu desteklemek, batılla mücadele etmek ve nerede olursa olsun mazlumun yanında yer almak" diyerek tamamladı.

Londra merkezli El-Arab gazetesinde yer alan haberde, Karadavi'nin, Katar'a "sıkıntı veren" kişilerden biri olduğu ve Körfez İş Birliği Konseyi'nin (KİK) Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yaptığı toplantıda alınan karar uyarınca, başka bir ülkeye gönderileceği ileri sürülmüştü.