Karadeniz Mahalli Off-Road 1. Ayak yarışı Samsun'da başladı

Karadeniz Mahalli Off-Road 1. Ayak yarışı Samsun'da başladı
Karadeniz Mahalli Off-Road 1. Ayak yarışı Samsun'da başladı

SAMSUN (AA) - Samsun Arama Kurtarma Offroad Kulübü tarafından düzenlenen Karadeniz Mahalli Off -Road Yarışlarının birinci ayağı Samsun'da yapıldı.

Samsun Arama Kurtarma Offroad Kulübü ve Tekkeköy Belediyesi işbirliğiyle Aşağıçinik mevkisi Lojistik Merkez alanında yapılan yarışmaya Türkiye'nin çeşitli ilerinden 20 pilot katıldı.

Yarışmacılar, özel hazırlanan parkurda, araçlarının motor gücüne göre belirlenmiş kategorilerde mücadele etti. Bazı sürücüler, zorlu parkuru tamamlayamadı. Sürücüler zorlu arazi şartlarında çamurla savaştı. Üç etap şeklinde düzenlenen yarışların sonunda dereceye girenlere kupaları verildi.

Samsun Arama Kurtarma Offroad Kulübü Başkanı ve yarış koordinatörü Ertan Özgen, yaptığı açıklamada, organizasyon sayesinde Samsun'daki vatandaşların keyifli bir gün geçirdiğine inandığını belirterek, şunları söyledi:

"Yarışa Karadeniz'deki tüm kulüplerin yanı sıra Ankara ve İstanbul illerinden de katılım oldu. Amacımız Karadeniz Bölgesi'nde off-road sporunun daha belirgin ve yaygın olduğunu gösterebilmek. Federasyonumuz bu yarışlarla ilgili her türlü desteği verdi. Biz de bu desteği arkamıza alarak böyle bir yarışı düzenledik. Yarışa ciddi katılım oldu. Seyircinin ilgisi bizleri çok memnun etti. İnşallah bundan sonra da yarışlarımızı değişik illerde sürdüreceğiz."

Yarışları Ordu'dan Alaettin Yıldırım birinci, Ankara'dan Yunus Ayhan ikinci, Ordu'dan Recep Özdemir üçüncü olarak tamamladı.