Karadeniz'de kar etkili oluyor

Gümüşhane, Ordu, Giresun, Artvin ve Bayburt'ta kar dolayısıyla ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşanıyor
Karadeniz'de kar etkili oluyor

GÜMÜŞHANE (AA) - Karın etkili olduğu Gümüşhane, Ordu, Giresun, Artvin ve Bayburt'ta ulaşımda zaman zaman sıkıntılar meydana geliyor.

Gümüşhane'nin Torul ilçesinde 2 bin 50 metre rakımındaki Zigana Dağı'nın zirvesi beyaza büründü. Kentte dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren soğuk hava ve yağmur, kentin yüksek kesimlerde yerini kara bıraktı.

Doğu Anadolu'yu Karadeniz'e bağlayan Zigana Tüneli'nin de bulunduğu noktada kar kalınlığı yer yer 15 santimetre ölçüldü.

Yağışın aralıklarla devam ettiği bölgede bazı sürücüler karlı manzarada öz çekim yaptı.

Zigana Dağı'ndaki Gümüşkayak Tesisleri İşletmecisi Mehmet Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yağışın kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.

Bölgenin karla birlikte daha da güzel bir görüntüye sahip olduğunu aktaran Eroğlu, "Tesislerde kış hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Misafirlerimizi ağırlamaya hazırız." dedi.

- Ordu

Ordu'da kar dolayısıyla yüksek rakımlı bazı bölgelerde ulaşımda aksama yaşanıyor.

Kentte dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak, Kabadüz ve Aybastı ilçelerinde yerini kara bıraktı.

Aralıklarla yağan kar, 2 bin rakımlı Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası ile Aybastı ilçesindeki bin 500 rakımlı Perşembe Yaylası'nda etkili oldu. Bölgede kar kalınlığının yer yer 60 santimetreyi bulması üzerine belediye ekipleri iş makineleri yardımıyla yol açma çalışmalarına başladı.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Çambaşı Yaylası'nda kar kalınlığı 60 santimetreye ulaştı. Ekiplerimiz karla kapanan yolları açmak için koordineli şekilde aralıksız çalışıyor." diye konuştu.

Yayladaki oba yollarının kardan kapandığına dikkati çeken Kaya, sürücülerden araçlarında çekme halatı, zincir ve takoz bulundurmalarını istedi.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Perşembe Yaylası'nda kar dolayısıyla kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığını vurguladı.

Gündoğar, belediye ekiplerin görevlerinin başında olduğunun altını çizerek, olumsuzluk durumunda anında müdahale edileceğini sözlerine ekledi.

- Giresun

Giresun'da kar, yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkiledi.

Kar ve tipi dolayısıyla, Giresun-Sivas karayolu üzerinden bulunan 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'nde zaman zaman ulaşımda aksama yaşandı. Bölgede 10 santimetreyi aşan kar kalındığı nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Karayolları ekiplerinin iş makineleri yardımıyla kar temizliği yaptığı bölgede ulaşım kontrollü sağlanıyor.

Kar, yaylacıları da hazırlıksız yakaladı. Hayvanları ile yaylalardan köylere dönenler yağıştan olumsuz etkilendi. Giresun İl Özel İdaresi ekiplerince kar yağışı nedeniyle kapanan yayla yollarında yeniden ulaşım sağlanması için çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

- Artvin

Artvin'in yüksek kesimlerinde de kar etkili oldu.

Artvin İl Özel İdare Genel Sekreteri Orhan Yazıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilde kar ve yağmur nedeniyle ulaşımda önemli bir sorun yaşanmadığını söyledi.

Olumsuz durumlara karşı gerekli tedbirleri aldıklarını belirten Yazıcı,
Yusufeli ilçesinin Avcılar, Ardanuç'un Bilbilan, Şavşat'ın Sahara yaylaları ile Artvin'in Genya Yaylası'nda kar yaşının etkili olduğunu kaydetti.

- Bayburt

Bayburt'un yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı düştü.

Kentte dün başlayan sağanak, sabaha karşı yerini kara bıraktı. Bayburt-Erzurum karayolu güzergahındaki 2 bin 409 rakımlı Kop Dağı'nın zirvesi beyaza büründü.

Karın etkili olduğu Kop Dağı güzergahında zaman zaman rüzgarın da etkisiyle sürücülerin görüş mesafesi düştü.

Karayolları ekipleri, olası buzlanmaya karşı güzergahta küreme çalışmalarını sürdürürken, trafik ekipleri ise sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Öte yandan, Aydıntepe ilçesine bağlı Kavlatan, Günbuldu ve Dumlu köylerinin yolları kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

Kaynak: