Karadeniz’de Kenan Sofuoğlu fırtınası

Red Bull Formulaz bu sene de kıran kırana bir mücadeleye ve eğlenceli anlara ev sahipliği yaptı.
Karadeniz’de Kenan Sofuoğlu fırtınası

Red Bull Formulaz bu sene de kıran kırana bir mücadeleye ve eğlenceli anlara ev sahipliği yaptı. Etkinliğin bu yılki özel konukları dört kez Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Avrupa Superstock Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu ve ünlü komedyen Hayrettin oldu. Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde gerçekleşen yarışta, Red Bull sporcusu yarışta birinciliği elde etmesine rağmen unvanını yarış ikincisi Serhat Burkut'a devretti.

Red Bull Formulaz tahta araba yarışları, bu yıl sekizinci kez Karadeniz'de genç, yaşlı herkesi Formula 1 heyecanı ile bir araya getirdi. Tarihi 1900'lerin başına dayanan geleneksel tahta araba yarışlarının coşkusu Rize'nin Ardeşen ilçesine bağlı Tunca beldesinde yeniden yaşandı. Tüm gün süren mücadelede birinciliği Kenan Sofuoğlu kazanmasına rağmen, unvanını ikinci Serhat Burkut'a verdi. Serhat Burkut'un şampiyon olduğu yarışta ikinciliği Murat Gül, üçüncülüğü ise Fatih Çukur elde etti. Yarışlarda özel tasarım ödülü ise Recep Çakır'ın oldu.

Kendine özgü kuralları, eğlenceli parkuru ve festival havasındaki atmosferiyle Red Bull Formulaz, Karadeniz'in en iyi tahta araba yarışmacılarını bir araya getirdi. Yarışlara katılımın en önemli şartı, araçların tamamen tahtadan ve el ile yapılması oldu. Yönlendirme için direksiyonu bulunması gereken ve birbirinden ilginç tasarımlara sahip tahta arabalarla yokuş aşağı olan 1.6 kilometrelik parkurda 60-70 kilometre hıza ulaştılar. 40 yaş üstü katılımcıların ayrı bir kategoride yarıştığı Red Bull Formulaz'da yarışı ilk üç sırada bitirenler ve en iyi tasarımı gerçekleştiren yarışmacı ödüllendirildi.

Etkinliğin bu yılki özel konukları dört kez Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Avrupa Superstock Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu ve ünlü komedyen Hayrettin oldu. Kenan Sofuoğlu mücadelede birinciliği elde ederken, Toprak Razgatlıoğlu ve Hayrettin de gösteri sürüşüne imza attı.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu ikinci kez katıldığı yarış için, "Red Bull Formulaz, festival havasında geçiyor. Karadeniz insanı gerçekten büyük ilgi gösteriyor. Ben de buraya renk katmak için geliyorum. Fakat her yarış içinde kazanma hırsı ve tutkusu var. Kazandığım için oldukça mutluyum ama bu yarışa çok emek vererek hazırlanan arkadaşlarım var. Bu yüzden birinciliği benden sonra gelen Serhat Burkut arkadaşıma veriyorum. Red Bull Formulaz bence Türkiye'de eşi benzeri olmayan yarış organizasyonlarından biri" dedi.

Karadeniz’de Kenan Sofuoğlu fırtınası

Karadeniz’de Kenan Sofuoğlu fırtınası

Karadeniz’de Kenan Sofuoğlu fırtınası

Karadeniz’de Kenan Sofuoğlu fırtınası

Karadeniz’de Kenan Sofuoğlu fırtınası

Kaynak: