'Karadeniz'e açılmak isteyen teröre millet prim vermeyecek'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci, "Terör örgütünün Karadeniz'e açılma planı yeni değil. Bölge insanları asla ve asla onlara bu primi vermeyecekler." dedi.
'Karadeniz'e açılmak isteyen teröre millet prim vermeyecek'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AA muhabirine yaptığı açıklamada,terör örgütleriyle yapılan mücadelede şu veya bu gerekçeleri ileri sürerek mücadeleyi sulandıran birtakım açıklamalardan kaçınmak gerektiğini belirterek, bu mücadelede hiçbir gerekçe göstermeden herkesin ortak tavır almasının milletin beklentisi olduğunu ifade etti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) amacının siyasi partileri, Meclisi ve milletin iradesini ortadan kaldırmak olduğuna işaret eden Tüfenkci, "Hangi görüşte olursa olsun, ister CHP'li, ister MHP'li, ister AK Parti'li, millet kendine karşı silah sıkandan hesap sorulmasını istiyor." diye konuştu.

Tüfenkci, darbe girişiminde bulunanların devlet dairelerinden ayıklanması, mücadelenin isabetli bir şekilde yapılması konusunda tüm vatandaşların hemfikir olduğunu vurgulayarak, iktidar olarak böyle bir süreçte kurunun yayında yaşın yanmaması için çalışacaklarını bildirdi.

"Mücadeleyi intikam hırsı içinde yapmayacağız"

"Elbetteki biz iktidar olarak bu mücadeleyi intikam hırsı içerisinde yapmayacağız." diyen Tüfenkci, şöyle devam etti:

"Biz bu mücadeleyi hukuk çerçevesinde yapacağız. Bu mücadeleyi yaparken kurunun yanında yaşın yanmasına da müsaade etmeyeceğiz. Bu noktada uç örneklerden yola çıkarak bu mücadeleyi baltalayıcı ifadeler kullanmak, doğrusu millet tarafından da samimi bulunmuyor. Bizim kullandığımız üsluba, kullandığımız örneklemelere ve uyarılara dikkat etmemiz gerekiyor. Mücadeleyi ve birlik beraberliği yaralayıcı ifadelerden kaçınmamız gerekiyor."

PKK'nın Karadeniz planı

Tüfenkci, terör örgütü PKK'nın geçmişten beri Karadeniz'e açılma gibi bir eğilim içinde olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Terör örgütünün Karadeniz'e açılma planı yeni değil. Her fırsatta Kars'ı da Ardahan'ı da kullanarak açılmak istiyor. Giresun'u, Ordu'yu kullanarak o bölgelere terörü götürmek, oralara açılmak istiyor. Ama ben inanıyorum ki bu bölge insanları vatanını seven, milletini seven insanlar, asla ve asla onlara bu primi vermeyecekler. Gördükleri yerde ihbarlarını yapacaklar. Devletimiz de amansız bir takiple bu bölgeye sızmaya çalışan teröristleri tek tek yakalayarak adalete teslim edecektir."