Karadenizliler milli iradeye sahip çıkmak için meydanlarda

Fetullahçı Terör Örgütünce gerçekleştirilen darbe girişimi, Rize, Ordu, Bayburt, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.
Karadenizliler milli iradeye sahip çıkmak için meydanlarda

Fetullahçı Terör Örgütünce (FETÖ) gerçekleştirilen darbe girişimi, Rize, Ordu, Bayburt, Artvin ve Gümüşhane'de protesto edildi.

Rize Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için toplanan yaklaşık 3 bin kişi darbe girişimine tepki gösterdi.

Vatandaşlar meydanda kurulan büyük LED televizyondan gelişmeleri takip etti. Zaman zaman sloganlar atan vatandaşlar, çalan mehter marşına eşlik etti.

Cumhuriyet Meydanı'nda Rize Müftülüğüne ait panoda "Ümmet olalım, tek yürek olalım, zaman birlik zamanı, ümmetin birlik zamanıdır." ifadeleri yer aldı. 

Gruptakilere, Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammed Avcı da destek verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atan gruptakilerin alandaki bekleyişi devam ediyor.

Bayburt

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine, Bayburt'ta da vatandaşlar tepki gösterdi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Valilik önünde toplanan ve demokrasi nöbetine devam eden vatandaşlara çok sayıda sürücü de araçlarıyla konvoy oluşturarak eşlik etti.

Kent merkezine bağlı Yeşilyurt köyünden traktör römorkuna binerek gelen ve elinde satır bulunan 80 yaşındaki Hesna Köprücü, köyde yaşadığını ve bu yaşta yapabileceği tek şeyin bu olduğunu belirterek, "Vatanı, Türkiye'yi kurtarmak için geldim. Allah'ın izniyle kurtaracağız. Ben 80 yaşımdayım, inşallah Mevlam iman gücü versin. Buraya gelirken hiç gözümü kırpmadım, Nene Hatun'um ben." dedi.

85 yaşındaki Nevzat Aydınoğlu ise elindeki kılıç ve sopayı göstererek, "Bu elimdeki Hazreti Hamza'nın simgesi, diğeri de kainatın efendisinin, asasının simgesi. Bunlarla onları bu ülkede yok edeceğiz. Dedem bu başımdaki fesle savaşlar kazandı, şimdi ben de onunla o hainlere karşı kazanacağım." ifadesini kullandı.

Dedesinden yadigar kalan kılıçla bindiği traktör römorku üzerinde cadde üzerindeki araç konvoyuna katılan Ayhan Köprücü, Türkiye'deki herkes gibi tüm Bayburtluların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu kaydederek, "Bayburt seninle, bütün insanlık seninle Reis. Bayburt'tan ihanet şebekesi çıkmaz." diye konuştu.

Artvin

Artvin Valisi Muhterem İnce, Artvin Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Emniyet Müdürü Ahmet Şengün, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, Atapark çay bahçesinde vatandaşlarla bir araya gelerek, ülkede yaşanan darbe girişimine karşı tek yürek olunması çağrısında bulundu.

Daha sonra İl Müftüsü Kemal Uçkun, demokrasi şehitleri için Kur'an-ı Kerim okudu ve hep birlikte dua edildi.

Ordu

Ordu'da çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlardan oluşan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı.

Darbe girişimine tepki göstererek FETÖ aleyhine slogan atan grup, daha sonra belediye önünde kurulan platforma gelen din görevlileri tarafından okunan Kuran-ı Kerim'i dinledi.

Gümüşhane

Gümüşhane'de vatandaşlar, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak için Atatürk Caddesi'nde toplandı.

Vatandaşlar, okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Gümüşhane Belediyesi tarafından caddeye koyulan dev ekranda "Çanakkale 1915" filmini izledi.