Karaman Belediyesinden iftar sofrası

Karaman Belediyesinden iftar sofrası

Karaman Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak tertip ettiği iftar sofralarının ilki, Tapucak Mahallesi, Tapucak Meydanı'nda kuruldu.

Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı yemek öncesi konuşan Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, herkesin Ramazanının kutladı.

Yağmur yağmasına rağmen meydanın dolu olmasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Biz belediye olarak tüm Karaman halkını kucaklamak adına merkezi mahallelerde iftar yemeği veriyoruz. Bu sistem artık tuttu. Bugün burada kötü hava şartlarına rağmen bu kalabalık, bunun göstergesi. Ramazanı özlediğimizin göstergesi. Bu günlerde 2 bin insanın birlik ve beraberlik içinde yemek yiyebilmesi önemli. Zor günlerden geçiyoruz. Birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Dün İstanbul Vezneciler'de, bugün Mardin'in Midyat ilçesinde patlayan bombalar içimizi yaktı. Ciğerlerimiz parçalandı. Bu menfur saldırılarda şehit düşen polis ve vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara şifa temenni ediyorum. Lütfen bu mübarek günlerde vatanı için bayrağı için canlarını veren şehitlerimizi unutmayalım. Askerimiz, polisimiz için dua edelim. Afiyet olsun."

Daha sonra ezanın okunması ile birlikte yemek yenildi.