Karaman Caddesi’nde asfalt yenileniyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında ilçelerde yürüttüğü çalışmaların yanında şehir merkezinde de yatırımlarını sürdürüyor.
Karaman Caddesi’nde asfalt yenileniyor

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 2016 yılını Konya merkez ve ilçeler için asfalt ve altyapıda atılım yılı ilan ettiklerini, bu kapsamda yoğun bir yıl yaşadıklarını belirterek, yıl sonuna kadar Konya genelinde 200 milyon liranın üzerinde yol çalışması yapılmış olacağını vurguladı.

Şehir merkezinde daha önce kaldırım düzenlemesi yapılan ve altyapısı tamamlanan caddelerde asfalt çalışmalarını gece gündüz demeden sürdürdüklerini belirten Başkan Akyürek, Furkandede Caddesi’ni Karaman Yolu Köprülü Kavşağı’na bağlayan Karaman Uluırmak Caddesi'nde yenileme çalışması yaptıklarını ifade etti. 4,5 kilometrelik caddede kaldırım çalışmalarının tamamlanmasıyla 24 saat aralıksız asfalt yenileme çalışmasının sürdüğünü vurgulayan Başkan Akyürek, caddenin tamamının etaplar halinde yenileneceğini, yaklaşık 10 bin ton sıcak asfalt kullanılacağını dile getirdi.

Caddedeki eski asfaltın kot ayarlaması için freze makinesi ile kazınıp son kat asfalt kaplaması yapıldığını vurgulayan Başkan Akyürek, şehir merkezindeki çalışmaların ihtiyaç duyulan alanlarda devam edeceğini de sözlerine ekledi.

karaman-caddesi’nde-asfalt-yenileniyor-2.jpg