Karaman merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 2 tutuklama

Karaman merkezli üç ilde eş zamanlı düzenlenen paralel yapı operasyonunda, adliyeye sevk edilen 19 kişiden 2’si tutuklandı.
Karaman merkezli FETÖ/PDY operasyonunda 2 tutuklama

Yaklaşık 15 saat süren duruşma sonunda şüphelilerden A.Ç. savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakırken, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 18 zanlıdan ise M.E. ve O.T. tutuklandı. Mahkeme 14 zanlıyı adli kontrol şartıyla, 2 zanlıyı da tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Serbest kalan şüphelilerden bazıları adliye önünde kendilerine bekleyen yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Tutuklananların yakınları ile polis arasında kısa süreli arbede yaşandı. Polis, tutuklanan iki kişiyi yakınlarına göstereceklerini söylemesi üzerine gerginlik büyümeden bitti. Tutuklanan M.E. ve O.T daha sonra sivil polis aracına bindirilerek Karaman M Tipi Kapalı Cezaevine götürüldü. 
Karaman İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yürütülen operasyon kapsamında, Karaman başta olmak üzere Ankara ve Konya'da 33 kişi hakkında gözaltı kararı alınmış ve düzenlenen operasyonlarla 19 kişi, "örgüt propagandası yapmak, örgüte üye olmak ve nitelikli dolandırıcılık" iddiasıyla gözaltına alınmıştı.