Karaman’da hemşire kuzenini silahla vuran şahıs, intihara kalkıştı

Karaman'da bir kişi, sağlık ocağında hemşire ola teyzesinin kızının silahla vurduktan sonra aynı silahla kendini vurdu.
Karaman’da hemşire kuzenini silahla vuran şahıs, intihara kalkıştı

Karaman'da bir kişi, sağlık ocağında hemşire ola teyzesinin kızının silahla vurduktan sonra aynı silahla kendini vurdu. Ağır yaralanan hemşire ve saldırgan kuzeni hastanede tedavi altına alındı.

Olay, öğle saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı üzerinde bulunan 1. Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde yaşandı. İddiaya göre, Hüseyin B. (28), platonik aşk duyduğu ve teyzesinin kızı olduğu öğrenilen Emine A.'nın (26), görev yaptığı 1. Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne gitti. Hemşireler odasında Hüseyin B. ile Emine A., arasında tartışma yaşandı. Bunun üzerine Hüseyin B., belinden çektiği silahla Emine A.'ya ateş ederek vurdu. Daha sonra Hüseyin B., aynı tabanca ile kendini vurdu. Odadan gelen silah seslerini duyanların ihbarı üzerine sağlık merkezine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı hemşire ile Hüseyin B., yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kaldırıldıkları Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Ağır yaralanan hemşire ve kuzeninin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi. Polis ekipleri Aile Sağlık Merkezi önünde güvenlik tedbiri aldı. Olay yeri inceleme ekibinin yaptığı çalışmanın ardından sağlık merkezindeki tedbirler kaldırıldı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Karaman’da hemşire kuzenini silahla vuran şahıs, intihara kalkıştı

Vali Akkoyun'un açıklaması

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, olay sonrası Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek İl Sağlık Müdürü Adnan Kurşun ve Hastane Başhekimi Ahmet Yılmaz'dan yaralıların durumu hakkında bilgi aldı.

Akkoyun, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 No'lu Aile Sağlığı Merkezi üzerinde bulunan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezinde görevli hemşirenin, şüpheli tarafından silahla yaralandığını söyledi.

Olaya 112 Acil Servis ekiplerinin anında müdahale ettiğini ifade eden Akkoyun, şunları kaydetti:

"Ekiplerimiz ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralılarımız Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilmiş. Hüseyin B, Emine hemşiremizi yaraladıktan sonra aynı silahla göğüs kısmına ateş etmek suretiyle intihara teşebbüste bulunmuştur. İki yaralının Eğitim ve Araştırma Hastanemizde şu anda ameliyatları devam ediyor. Emniyet ve sağlık birimlerimizin ilk belirlemelerine göre iki kişi teyze çocukları. Aralarında daha önceden tespit edilmiş bir husumetin olmadığı şuan için tespitlerimiz. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma ve tahkikat devam ediyor. Yaralılarımızın ameliyatları devam ediyor. Ameliyat sonrası ümit ediyoruz herhangi bir olumsuzluk yaşanmaz."

Akkoyun, şüphelinin, hemşireye karşı duygusal yakınlığı olduğu ancak karşılık bulamadığı için olayı gerçekleştirdiği iddiasına ilişkin, "Sağlık ekiplerimizin ve emniyet birimlerimizin ilk belirlemelerine göre herhangi bir husumet olmadığı, aralarında özel bir konunun olduğu, teyit edilmemiş bir bilgi. Soruşturma sonrası durum netliğe kavuşacak." dedi.

Karaman’da hemşire kuzenini silahla vuran şahıs, intihara kalkıştı

Bakan Koca'dan Karaman'da tabancayla vurulan hemşirenin durumuna ilişkin açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Karaman'da tabancayla vurulan hemşire Emine A'nın yoğun bakımda olduğunu ve hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi.

Bakan Koca, Karaman'da bir kişinin, hemşire Emine A'yı tabancayla yaraladığı olaya ilişkin sosyal medyadan açıklama yaptı.

Aile Sağlığı Merkezine gelen kişinin, kişisel nedenlerle hemşireyi tabancayla yaraladığını ve intihar girişiminde bulunduğunu ifade eden Koca, "İkisi de acilen ameliyata alındı. Halen yoğun bakımda olan hemşire arkadaşımızın hayati tehlikesi maalesef devam ediyor. Kendisine acil şifa diliyorum. Sağlık kurumlarında işlenen şiddet suçlarına karşı adalete inancımız tam. Bir cana kasteden insanlığa kastetmiştir." ifadelerini kullandı.

Karaman'daki 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi üzerinde bulunan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezine gelen ve tartıştığı hemşire Emine A'yı tabancayla yaralayan Hüseyin B, sonra aynı silahla intihar etmek istemişti. Ağır yaralanan Emine A. ve Hüseyin B, ambulanslarla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.

Etiketler :