Karaman’da otizmli çocuklar sporla tanışıyor

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Kent Konseyi Başkanlığı arasında otizmli çocuklara sporla sağlık kazandırmak üzere bir dizi etkinliği harekete geçirecek protokol imzalandı.
Karaman’da otizmli çocuklar sporla tanışıyor

Otizmli çocukların spor yoluyla bedensel becerilerini arttırmak, özgüvenlerini sağlamak ve sosyalleşmelerine zemin oluşturmak istediklerini söyleyen Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, "Protokolün en önemli tarafını, otizmli bireyin toplum tarafından daha iyi algılanacak olması oluşturuyor. Otizm kültürüne ve otizmli çocuklara ışık tutmak adına başlangıç olarak 3 ay sürecek bir projeye imza attık. Protokol gereğince otizmli çocuklarımız haftanın belirli günlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde görev yapan antrenörler eşliğinde çeşitli spor dallarında eğitim almaları sağlanarak, bu çalışmaların daha sonra sistemli bir şekilde kış döneminde de devam ettirilmesi hedefleniyor" diye konuştu.

Projenin otizmli çocukların sosyalleşmeleri ve kendilerine güvenlerinin gelişmesine katkı sağlayacağını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık da, "Spor çocuklar için fiziksel desteğinin yanı sıra rehabilitasyon desteği de sağlıyor. Spor yapan çocuklarımızın iletişimleri artıyor, hırçınlıkları azalıyor, denge oluşturuyorlar, kendi vücutlarını tanıyorlar. Ayrıca özgüvenleri gelişiyor. Bizler de bu proje ile çocuklarımızı sosyal hayata alıştırmaya çalışacağız. Anne ve babalar elbette sürekli çocuklarının yanında olamaz. Bu nedenle tek başlarına, kendi ayakları üzerinde durmaları için çabalayacağız. Bu dünyada üç ameli yapanın amel defteri kapanmaz bunlardan birincisi iyi evlat yetiştirmek, ikincisi ilim için yapılan çalışmalar üçüncüsü ise hayrı devam eden iyiliklerdir. Yapılmakta olan bu çalışmanın da bu anlamda hayırlı bir iş olduğunu düşünüyorum. İnşallah toplumumuzun diğer kesimleri içinde iyi bir örnek olur" dedi.

Konuşmaların ardından Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz tarafından çalışmaların nasıl yürütülmesi ve planlanması gerektiği konusunda bilgiler verilerek, sporun otizmli çocuklar üzerindeki olumlu etkisi konusunda bir sunum gerçekleştirdi. Otizmli çocuklar için Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Kent Konseyi Başkanlığı işbirliğine resmiyet kazandıran protokol ile otizmli çocukları spor aracılığı ile bedensel, zihinsel, ruhsal ve sosyal olarak gelişimlerine katkıda bulunmak, topluma kazandırmak ve toplumun otizm konusundaki algısının geliştirilmesi hedefleniyor.

İmza törenine, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven, Spor Şube Müdürü Mustafa Karadeniz, Özel Eğitim ve Rehberlik Derneği Kurucusu Ayşe Aslan, Kent Konseyi Engelli Meclisi üyeleri ve otizmli çocukların aileleri katıldı.