Karaman'da TOKİ işçi konutları hızla yükseliyor

Ertuğrul Çalışkan, TOKİ tarafından Organize Sanayi işçilerine yönelik yapımına başlanan konutların hızla yükseldiğini söyledi.
Karaman'da TOKİ işçi konutları hızla yükseliyor

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tarafından Organize Sanayi işçilerine yönelik yapımına başlanan konutların hızla yükseldiğini söyledi.

Çalışmaları yerinde inceleyen Çalışkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapımına geçen Haziran ayında başlanan çalışmalarda, önemli mesafe kat edildiğini belirtti.

İlk etapta, 16 blok halinde yapılacak olan konut projesinin hızla devam ettiğini ifade eden Çalışkan, şunları kaydetti:

"Hayata geçirilen konut projeleri ile vatandaşların uygun fiyatlarla zorlanmadan konut sahibi olmalarını sağlıyoruz. İşçi konutları çok önemli bir proje. Baktığımız zaman kısa zaman içerisinde binaların hızla yükseldiğini görüyoruz. Toplam 428 konutun yer aldığı proje kapsamında; 300 kişilik bir cami, 32 derslikli ilköğretim okulu, spor kompleksleri ve yeşil alanlar yapılacak. Bir kaç etapla 5 bin konut yapılması hadefleniyor. Bu konutları sadece OSB çalışanları ile sınırlı tutmayacağız. Karaman’da en az 1 yıldır sigortalı olarak çalışan vatandaşlarımız, bu imkandan faydalanabilecekler. Ayrıca hükümetimizin emekli vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmelerine yönelik bir çalışması oldu. Bu konut projelerinde emekli vatandaşlarımızın da faydalanmaları için gerekli çalışmaları yapacağız."

TOKİ konutlarına, yeni müracaat alınıp alınmayacağı konusunda vatandaşların sıklıkla soru yönelttiğinide belirten Çalışkan, "Şu aşamada yeni talepler alınmamaktadır. Yeni talepler alınacağında vatandaşlarımıza geniş kapsamlı duyurularımızı yapacağız" dedi.