Karamercan: "Spor müsabakaları şehrimize değer katıyor"

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, 13 Ağustos'ta Konya'da oynanacak olan süper kupa maçıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
Karamercan: "Spor müsabakaları şehrimize değer katıyor"

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan açıklamasında, "Lig Şampiyonu Beşiktaş ile Kupa Şampiyonu Galatasaray arasındaki Süper Kupa maçı 13 Ağustos 2016 tarihinde Konya'da oynanacak. Şehrimiz kısa süre önce de Süper Lig'e yükselecek üçüncü takımın belirlendiği PTT 1. Lig  Play Off maçında Adanademirspor ve Alanyaspor'u misafir etmişti. Son dönemde Konya'nın bir spor şehri olarak anılması, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Maçlar nedeniyle şehrimize gelen taraftarlar, Konya'nın ekonomisine de ciddi katkılar sağlamaktadır. Bu durum öncelikle ulaşım, konaklama, eğlence, ticaret, turizm, yiyecek, içecek gibi çok sayıda sektörde faaliyet gösteren esnafımıza canlılık getirmiştir" dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, karşılaşmaların Konya'da oynanması için girişimlerde bulunanlar ile emeği geçenlere de teşekkür etti. Başkan Karamercan açıklamasında şunları söyledi:

"Müsabakaların Konya'da oynanması konusunda girişimde bulunan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı ve hemşerimiz Sayın Faruk Özçelik'e, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüz ve hemşerimiz Sayın Mehmet Baykan'a, Atiker Konyaspor Kulüp Başkanımız Sayın Ahmet Şan başta olmak üzere tüm Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ediyorum. Bilindiği üzere bu sezon önemli futbol müsabakalarının neredeyse tamamı şehrimize verildi. Bunda milli maçların da önemli katkısı oldu. Atiker Konyaspor'umuzun Başkanı Sayın Ahmet Şan'ın özellikle PTT 1. Lig Playoff  final maçı ile Süper Kupa finalinin Konya'da oynanmasına yönelik çabalarını takdir ediyor, esnaflarımız adına kendisine teşekkür ediyoruz. Bu tür organizasyonlar şehrin kalkınması adına son derece önemli adımlardır. Konyaspor yönetiminin esnafımıza olan katkısını gururla takip ettiğimizi, bu vesileyle gelecek sezonda şehrimizi ve Türkiye'yi UEFA'da temsil edecek olan güzide Kulübümüze de başarılar diliyorum."