"Karanlığa Bir Işıkta Sen Yak"

"Karanlığa Bir Işıkta Sen Yak"

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği (GATOB) Başkanı Hüseyin Aslan, terörle mücadeleye destek amacıyla başlattığı projeyle 250 okula 50 bin kitap ulaştırdı.

Kırsalda başarılı olamayan PKK'lı teröristlerin şehir merkezlerine yönelmesi ve burada çocukları kullanmasından etkilenen Aslan, bu duruma engel olmak için 8 ay önce "Karanlığa Bir Işıkta Sen Yak"  projesi başlattı. Aslan, başta Akdeniz bölgesindeki turizm işletmelerinden olmak üzere ülke çapındaki hayırseverlerin gönderdiği kitapları Şırnak, Hakkari, Mardin, Batman, Van, Diyarbakır, Silopi, Cizre, Kızıltepe, Yüksekova, Nusaybin, İdil ve Bismil'deki köy okullarına teslim etti.

 Başkan Aslan AA muhabirine Mardin'in Nusaybin ilçesinde doğup büyüdüğü Abdulkadir Paşa Mahallesi'ne terör örgütünce düzenlenen saldırılar ve buradaki okulların ateşe verilmesinden büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Saldırılar dolayısıyla binlerce ailenini evini terk etmek zorunda kaldığını anımsatan Aslan, bu nedenle çocuk ve gençlerin eğitiminin aksadığına dikkati çekti.

- 100 bin kitap dağıtmayı hedefliyor

Terör örgütünün çocukların eğitimini engellemek amacıyla okulları hedef olarak seçtiğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

"Çocuk ve gençlerin eğitimine katkı sunmak için Karanlığa Bir Işıkta Sen Yak projesini başlattım. Özellikle yaşanan terör olaylarından dolayı gençlerimizin bilinçlenmesini istedim. Kampanya ile devletine ve milletine faydalı bireyler yetiştirilmesini hedefledim. Öğrenci kardeşlerimizi bilinçlenip, yaşanan olaylardan ders çıkarmalarını istiyoruz. Terörü ancak bu şekilde bertaraf edebiliriz. 250 okula 50 bin kitap dağıttık. Önümüzdeki yıl hedefim 100 bin kitap dağıtmaktır." 

- Kitap hediye ettiği asker şehit düştü

Bölgede köy köy dolaşıp okullara kitap dağıttığını belirten Aslan, "Bizi sevinçle karşılayan öğrencileri gördük. Sevinçten çamur içinde bize doğru koşan öğrencilerimiz vardı." dedi.

GATOB Genel Başkanı Aslan, kitap dağıtımı için gittiği Şırnak'ın Cizre ilçesi girişinde yol kontrolünde tanıştığı Uzman Çavuş Bilal Kurtoğlu'na hediye ettiği "Allah de ötesini bırak" isimli kitabının içerisine kartvizitini koyduğunu söyledi.

Kurtoğlu'nun "Herkes buradan kaçıyor." sözleri üzerine "Biz buralara gelmezsek, başka gelenler olur, bu çocukları alıp bize karşı kullanır." yanıtını verdiğini ifade eden Aslan, "Bu sırada Kurtoğlu'nun gözlerinden yaş aktığını gördüm. Biz de duygulandık. Bana sarılarak teşekkür etti." dedi.

Aradan geçen bir ayın ardından teröristlerin saldırısında Kurtoğlu'nun şehit olduğu haberini aldığını belirten Aslan, "Yaklaşık bir ay sonra Bilal Kurtoğlu'nun eşi sosyal medya üzerinden bana ulaştı. Eşinin şehit olduğunu söyledi. Kendisine verilen eşinin çantasında verdiğim kitap ve kartvizitimin çıktığını söyledi. Çok üzüldüm." diye konuştu.