Karar bugün

Savcının tutuklama isteği 12 kişinin mahkeme sorgusu dün gece bitti. Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın da aralarında olduğu şüpheliler hakkındaki karar bugün saat 14:00’da açıklanacak.
Karar bugün

2009-2010 yıllarında ‘Tahşiye’ kumpasını düzenleyenlere yönelik 14 Aralık operasyonunda cumhuriyet savcılarınca ifadeleri alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ve Samanyolu TV Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca’nın da aralarında bulunduğu şüpheliler ‘cebir, tehdit ve hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, iftira, silahlı terör örgütüne üye olmak’la suçlandı. 31 zanlının gözaltına alındığı ve bunlardan 13’ünün serbest bırakıldığı operasyonda savcılar dün de şüphelilerden eski Siirt Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu ile polis memuru Mustafa Altunbulak’ın salıverilmesine hükmetti. Kalan 16 zanlının 4’ü hakkında 'adli kontrol' talep eden savcılık, 12 zanlıyı da tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Nöbetçi Hakim Bekir Altun, şüphelilerden Ferdi Taşkaya, Ayhan Akça, Mustafa Uyanık ve Halit Akbulut'u savcılığın talebi doğrultusunda 'adli kontrol' şartıyla salıverdi. Altun, ifadeleri gece saatlerinde biten 12 şüpheli hakkındaki kararın ise bugün 14.00'da açıklayacağını açıkladı.
TERÖR ESTİRDİLER
Bu arada Çağlayan Adliyesi dün şüpheli avukatlarının imza attığı kargaşaya sahne oldu. Nöbetçi Hakim Bekir Altun, ilgili yasa maddeleri gereğince her zanlı için mahkeme salonuna 3 avukatın girebileceğini belirtti. Altun ayrıca salona gelenlerin cep telefonu ya da herhangi bir iletişim aygıtı taşımasına yasak koydu. Karara tepki gösteren şüpheli avukatları mahkeme salonuna zor kullanarak girmek istedi. Avukatlarla güvenlik güçleri arasında uzun süren tartışmalar yaşandı.