Karasu ve Kocaali bölgesine 50 yıllık içmesuyu garantisi

Karasu ve Kocaali'nin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak 450 kilometrelik içmesuyu hattının ilk kaynak töreni gerçekleştirildi.
Karasu ve Kocaali bölgesine 50 yıllık içmesuyu garantisi

Karasu ve Kocaali'nin içmesuyu geleceğini garanti altına alacak 450 kilometrelik içmesuyu hattının ilk kaynak töreni gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karasu ve Kocaali'de inşa edilecek 450 kilometrelik içmesuyu hattı ve 3 içmesuyu deposunun ilk kaynak töreni gerçekleştirildi. Karasu Sahilpark'ta düzenlenen programa Başkan Toçoğlu'nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen, Recep Uncuoğlu, ilçe belediye başkanları, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Keleş : "Bölgenin içmesuyu 50 yıl garanti altında"

Programın açılış konuşmasında söz alan SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, "SASKİ olarak suya hizmetin bütün yaratılmışlara hizmet olduğunu benimsedik. Bu perspektifle gece gündüz demeden şehrimizin dört bir tarafında bu şehrin içmesuyu ve atıksu geleceği için çalışıyoruz. Genel müdürlüğümüzün uzun zamandır üzerinde çalıştığı, gerçekten bütçe ve kapasite olarak çok büyük bir çalışmanın ilk kaynak törenini bugün gerçekleştiriyoruz. Karasu ve Kocaali ilçelerimiz için planladığımız çalışmalarımızın en önemlisi bu içmesuyu hattı projesiydi. İki ilçemiz için yaklaşık 450 kilometrelik bir hat çalışması yapacağız. Şerbetpınarı İçmesuyu Artıma Tesisinden temin edeceğimiz su, inşa edeceğimiz bu hatla Karasulu ve Kocaalili hemşerilerimizin musluklarına ulaşacak. İnşallah 50 yıl bu bölgede hiçbir şekilde içmesuyu sorunu yaşanmayacak" şeklinde konuştu.

İlçe belediye başkanlarından SASKİ ve Büyükşehir'e teşekkür

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, "Karasu ve Kocaali'nin geleceğinde çok önemli bir konunun önleminin şimdiden alınması çok önemli. Bölgedeki su sorunu ortadan kaldıracak olan yatırımları bölgemize kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu ve SASKİ'ye çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ise, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu 2014 yılından bu yana ilçemize çok büyük hizmetler yapmıştır. Sahilpark, Kültür Merkezi, baraj, içmesuyu ve atıksu arıtma tesisleri. Bugün ise ilk kaynağını yapacağımız içmesuyu isale hattımız bölgemizin içmesuyu problemini ortadan kaldırıyor. Bu proje ile Karasu ve Kocaali'nin su problemine bence 100 yıllık bir çare olacak. Sayın Zeki Toçoğlu ve SASKİ çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün : Kuzey bölgesi parlayan bir yıldız

Milletvekilleri adına konuşan Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise, "15 Temmuzda alçakça bir darbe girişimi yapıldı. Darbelerin tam da amacı aslında memleketi, bu yatırımları bu hizmetleri sekteye uğratmaktı. Allah'a hamdolsun ki bu darbeyi milletimiz ferasetiyle, cesaretiyle önlemiştir. 2002 yılında AK Partimiz iktidara geldiğinde şehrimizin kuzey bölgesi adeta çıkmaz bir sokaktı. Ancak o günden bu yana yapılan yatırımlarla artık yıldızı parlayan bir bölge haline geldi. Kuzey bölgesi, yatırım alanında, endüstri alanında Türkiye'nin sayılı bölgelerinden biri haline gelmiş durumda. Karasu ve Kocaali'miz Büyükşehir Belediyesi yetki alanına girdikten sonra hak ettiği yatırımları fazlasıyla almıştır, almaya da devam etmektedir. Bu yatırımları ilimize kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu'na, SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş'e ve tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Toçoğlu : Hizmetlerimiz devam edecek

Açılışta konuşma yapan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, "Hayat boşluk affetmez. Siyasette, hayatta boşluk bırakmayacağız. Hem ülkemize dönük saldırıları püskürteceğiz hem de hizmetlerimizi hayata geçireceğiz. Onların amacı Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimizin büyük yürüyüşünün önünü kesmekti. Bunu başarabilmelerinin tek koşulu birlikteliğimizi hedef alarak bizi birbirimize düşürmekti. Ama Allah bu hainlere fırsat vermedi, vermeyecek. Biz her gün yeni açılışlar yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizi dünyanın en müreffeh ülkelerinden biri haline getireceğiz. Bölgemizin en güçlü ve istikrarlı ülkesi olma hedefine hep beraber yürüyeceğiz. Bugünkü projemiz kapsamında 450 kilometrelik içmesuyu hattı ve 3 içmesuyu deposu inşa edilecek. Karasu'nun tüm içmesuyu altyapısını yenileyeceğiz. Ayrıca bunun yanında Kocaali için de yeni bir ana hat oluşturacağız. Bu çalışma ayrıca ilçe merkezleri ve bazı mahalleleri de kapsamakta. 450 kilometrelik hat, inşasında sona yaklaşılan Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi ve proje aşamasındaki Çamdağı barajı ile entegre olacak. Yani Kuzey'e yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. Hâlihazırda devam etmekte olan projelerimizin maliyeti 500 milyon lirayı buldu. Şerbetpınarı İçmesuyu projemiz, Çamdağ Barajımız, Karasu Atıksu Arıtma Tesisimizin yanında Kocaali ilçemizin kanalizasyon altyapısını da yeniliyoruz. Ayrıca bu proje kapsamında Kocaali'de Atıksu Arıtma tesisini de inşa ediyoruz. Hiçbir olumsuzluk bizim çalışma azmimizi engelleyemez" diye konuştu. Konuşmaların ardından 45 milyonluk dev yatırım için ilk kaynak töreni gerçekleştirildi. Başkan Toçoğlu ve misafirler kurulan özel platformda projenin ilk kaynağını attılar.

Karasu ve Kocaali bölgesine 50 yıllık içmesuyu garantisi

Karasu ve Kocaali bölgesine 50 yıllık içmesuyu garantisi

Karasu ve Kocaali bölgesine 50 yıllık içmesuyu garantisi

Kaynak: