Karatay Belediyesi Konya’da 5 yıl boyunca ne yaptı? Vaatler yerine geldi mi?

Karatay Belediyesi’nin 5 yıl boyunda Konya’da yaptığı çalışma ve faaliyetlerinin anlatıldığı program Başkan Kılca’nın sunumlarıyla gerçekleştirildi.
Karatay Belediyesi Konya’da 5 yıl boyunca ne yaptı? Vaatler yerine geldi mi?

Konya’da seçim çalışmaları devam ediyor. Karatay Belediyesi ise son 5 yılda Konya’da yaptığı çalışma ve faaliyetlerini anlattığı bir program gerçekleştirdi. Tamamlanan ve devam eden projelerden bahseden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, tüm detayları aktardı.

‘KARATAY’DA ÖĞRENCİ OLMAK BİR BAŞKA’


Eğitim faliyetlerinden bahsede Kılca, “Öğrencilerimizin eğitim hayatlarında fiziki imkanları en iyi seviyelere çıkaran okul yatırımlarımıza yeni dönemde de devam edeceğimizi belirtmek istiyorum. Eğitim alanındaki bir diğer yatırımımız olan tabiat mektebimizi de Karatay Şehir Parkımızın içine konumlandırdık ve yapımını tamamladık. Yemyeşil bir dokunun içerisinde derslikler, kule, sera ve atölyelerden oluşan bu özel merkezde her yıl ilkokul 2. Sınıflarımızın tamamına tabiat eğitimi vereceğiz. Karatay Tabiat Mektebi ilçemize hayırlı olsun. Hacısadık, Akabe, Orhangazi ve Saraçoğlu Mahallelerimize kazandırdığımız tesislerimizi Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle KOMEK ve Bilgehane olarak hizmete sunduk. Tesislerimizde her yaştan vatandaşlarımız atölye ve dersliklerde eğitim alıyorlar. Bu alanda da Büyükşehir Belediyemizle güzel bir iş birliğimizi daha hizmete dönüştürmüş olduk. Bu tesislerimizin bir bölümü aynı zamanda mahalle ve emekli konakları olarak da hizmet veriyor. Eğitim alanında özel işlerimizden biri de Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezimiz oldu. İlk sıralarda çıkan kütüphane, kafe Karatay, atölye ve derslikler gibi donatıları bu yatırımımızda buluşturduk. Ali Ulvi Kurucu Gençlik Merkezimiz e-spor merkezi, konferans salonu, sesli ve sessiz kütüphane, müzik, ebru, medya atölyesi ve spor salonu gibi özellikleri bünyesinde barındırıyor. Bölgedeki vatandaşlarımız ve gençlerimiz istedi, biz yaptık. Ortaya nitelikli bir tesis çıktı. Eğitime yönelik bir diğer tesisimizi de Karatay Kültür ve Sanat Akademisi olarak Doğuş Mahallemizde hizmete açtık. Eğitim alanında sayabileceğim diğer fiziki yatırımlarımız ise kurs merkezlerimiz. Fetih ve Köprübaşı Mahallelerimizde 2 yeni kurs merkezimizin yapımını tamamladık ve ilgili kurumlarımıza devrini gerçekleştirdik. Hamdolsun, tüm bu çalışmalarımızla birlikte çocuklarımızın ve gençlerimizin “Karatay’da öğrenci olmak bir başka” diyeceği destekler de sağladık.” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-gorsel-2024-03-06-saat-20-36-03-5088e003.jpg

‘YOĞUN BİR DÖNEMİ GERİDE BIRAKTIK’


Ulaşım yatırımlarından bahseden Kılca, “Konya’mızın en büyük sorumluluk sahalarının başlarında yer alan Karatay’da 2.746 km2 alanda hizmet üretiyoruz. Bu büyük coğrafya özellikle ulaşımda büyük işler yapmayı gerektiriyor. Sorumluluğumuzun gereğini yaptık ve geride kalan 5 yılda toplamda 1200 km’lik yol çalışmasını Karatay’ımıza kazandırdık. 1008 noktada sıcak asfalt serimi yaptık. 900 bin tonu aşan bu çalışmamızla Karatay’ımızda altyapı çalışmaları tamamlanmış tüm alanlarda sıcak asfalt serimi gerçekleştirdik. Özellikle sanayi bölgelerimizde yoğun bir dönemi geride bıraktık. Karatay sanayileşmenin yüksek olduğu büyük bir üretim üssü. 60’ın üzerinde sanayi sitemiz var. Bu rakama da her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu büyük potansiyel de yeni yol ihtiyaçlarını beraberinde getiriyor. İhtiyacı karşılamak için ekiplerimizle birlikte büyük bir özveriyle çalışmalarımızı sanayilerimizin toplamda 129 ayrı bölgesinde yürüttük. Akan, Medcezir, Yakamoz, Milenyum, Ayyıldız ve Ahmet Petekçi Caddeleri gibi sanayilerimiz için ana arter niteliğinde olan yol çalışmaları yaptık. Sanayilerimizin yanında ilçe merkezimizde de caddelerimizi yeniledik. Toplamda 20 caddemizde yenileme çalışması yürüttük. Bazılarına değinecek olursak. Çimenlik Caddemizi, Küçük Kumköprü Caddemizin 1. Etabını, Kanal Caddemizin 1. Etabını yeniledik. 3 etaptan oluşan Şeyh Ulema Yahşi Caddemizin gidiş geliş yönlü olarak 2 etabını tamamladık. Bu yıl tamamlayacağımız son etap ile Ali Ulvi Kurucu Caddesi ile Fetih Caddesini alternatif bir hat ile birbirine bağlamış olacağız. Bölgede oluşan trafiği de bu çalışmamızla önemli ölçüde rahatlatacağız. Karaaslan Mahallemizde Kosova ve Kamil Yaylalı Caddelerimizi hizmete açtık. Bu çalışmamızla Karaman Yolu’nu Olimpiyat Parkı istikametinden Lavanta Bahçelerimize ve oradan da Saraçoğlu Caddesine alternatif bir hat ile bağlamış olduk. Yine bu bölgemizin ulaşım ağına güçlü bir katkı daha yapıyoruz. Bezmialem Caddemizi Saraçoğlu Caddesi kesişiminden itibaren uzun bir hat ile Karaman Caddemize bağlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

whatsapp-gorsel-2024-03-06-saat-20-36-19-c68be37c.jpg

‘UZAK MAHALLELERİMİZE ULAŞIM ÇALIŞMASI YAPTIK’


Kılca, ulaşım yatırımlarını anlatmaya şu şekilde devam etti; “Hasan Hüseyin Varol Caddemizin şu anda 1. Etap yol açımlarımızı büyük oranda yaptık. 2. Etap için 18 imar planı uygulamalarımız devam ediyor. Burada oluşacak yeni hat özellikle Kanal Caddesinin dış kısmında kalan mahallelerimizin Karaman Yoluna bağlantısında ulaşım yükünü önemli ölçüde azaltacak. Cadde yenileme çalışmalarımızı 2024 yılında da sürdüreceğiz. Kanal caddemizin 1.100 metrelik 2. Etabını, Kumköprü Caddemizin 500 metrelik 2. Etabını ve 800 metrelik Sarıyakup Caddemizi 2024 yılı programımıza aldık. İlçe merkezimizde bu çalışmaları yaparken merkeze uzak mahallelerimizde de aynı yoğunlukta ulaşım yatırımları yaptık. Merkeze uzak 24 mahallemizde 125 bin ton sıcak asfalt serimi yaparak toplamda 72 kilometre sıcak asfalt yol çalışması yaptık. İsmil – Ovakavağı – Hayıroğlu Mahallelerimizi birbirine bağlayan 15 kilometrelik yolu %35 genişlettik ve sıcak asfaltla kapladık. Sathi kaplama çalışmalarımız kapsamında merkeze uzak mahallelerimizde hizmet veren toplamda 37 ayrı bağlantı yolunu yeniledik. Toplamda 252 kilometrelik yeni mahalle bağlantı yolunu hemşehrilerimizin hizmetine sunduk. Karatay’ımızda son 5 yılda önemli bir rekora daha imza attık. Toplamda 2.8 milyon metrekare kilitli parke uygulamasıyla ilçe merkezimizle birlikte merkeze uzak 32 mahallemizin tamamının iç yollarını kilitli parke ile ördük. Son olarak yine ulaşım yatırımları arasında sayılabilecek çalışmalarımız olan sulama kanalı araç köprülerimiz hakkında da bilgi vermek istiyorum. İlçemiz sınırları içerisinden geçen T3 Sulama Kanalı ve Meram Çayı üzerinde 2 ayrı noktaya 17 metre açıklığa sahip 2 yeni araç köprüsü inşa ettik ve hizmete sunduk. Ulaşım başlığında saydığım tüm bu çalışmalarımızla toplamda 1200 kilometrelik yol çalışmasını Karatay’ımıza kazandırmış olduk. Şehrimize hayırlı olsun.”

whatsapp-gorsel-2024-03-06-saat-20-35-13-3d36eb42.jpg

 Muhabir
Etiketler :