Karatay Belediyesi kurban kesim yerlerini belirledi

Karatay Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların temiz ve hijyenik koşullarda kesim işleminin gerçekleştirilebilmesi için gerekli önlemleri alıyor.
Karatay Belediyesi kurban kesim yerlerini belirledi

Kurban kesim yerlerinin temizliğinin önemine dikkat çeken Karatay Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimleri, et üzerinde bakterilerin  kısa sürede çoğalarak milyarlarla ifade edilen sayılara ulaşabileceklerini belirterek; hayvanlardan insanlara bulaşan ve halk sağlığı yönünden çok büyük önem taşıyan hastalıklar olduğuna dikkat çekti. Kesim yapılacak yerlerin bakteri üretiminin engellenmesi açısından temiz olmasına özen gösterilmesi gerektiğini söyleyen Veteriner Hekimler; kesim işleminin de Karatay Belediyesi ekipleri tarafından kurulacak olan askılarla hayvanların askıya alınarak yapılmasının daha doğru olacağını vurguladılar. Böylece kesme ve yüzme işleminin daha temiz ve sağlıklı bir şekilde yapılabileceği belirttiler.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay’ın 18 farklı yerinde kurban kesim alanları oluşturulacağını söyledi. Başkan Hançerli; İstiklal Konutları basket sahası, Fetihkent Konutları  basket sahası, Karfet Konutları basket sahası, Çatalhüyük Pazar Market, İstiklal Pazar Market, Karaaslan Üzümcü Pazar Market, Kalenderhane Pazar Market, Karatay Belediyesi Aşevi (Zemburi Mah.) Büyüksinan Pazar Market, Sedirler Pazar Market, Sedirler yolu üzeri(A.Haşhaş İ.Ö.Okulu yanı), Küçük Kumköprü Pazar Market, Karşehir Pazar Market, Karkent Pazar Market, Çimenlik Pazar Market, Uluırmak Pazar Market), Keçeciler Pazar Market, Selim Sultan Pazar Market olarak kurban kesim yerlerinin belirlendiğini dile getirdi. Kurban satış yeri olarak Büyükşehir Belediyesi Hayvan Pazarı’nın hizmet vereceğini söyleyen Başkan Hançerli, bu yerlerin dışında kurban satış ve kesim yapılmasına kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı.

 Başkan Hançerli, toplu kurban kesim yerlerinde veya kendi özel mülkünde, kurban kesimi yapıp çevreyi kirletenlere veya kaçak olarak halka açık yerde kesim yapanlara denetim birimlerince kabahatler kanununun ilgili hükümleri ve Zabıta yönetmeliği doğrultusunda yasal işlem uygulanacağını ve et çekimi hususunda hijyenik olmayan ortamlarda ve ruhsatsız kişilerce et çekilerek kıyma yapılmasına müsaade edilmeyeceği bildirildi.