Karatay Belediyesi öğrencileri “Börü” filmiyle buluşturdu

Karatay Belediyesi AKİP (Akademik Kaliteyi İyileştirme Projesi) kapsamında ortaokul öğrencilerini “Börü” filmiyle buluşturdu. Polis Özel Harekat biriminin en seçkin savaş timi olan Börü'nün 15 Temmuz gecesi yaşadıkları anlatan film öğrencilerin büyük beğe
Karatay Belediyesi öğrencileri “Börü” filmiyle buluşturdu

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Börü” filminin gençlere 15 Temmuz Kahramanlarının büyük zorluklara rağmen devletimizi ve vatanımızı müdafaa için canlarını nasıl siper ettiğini anlatan bir yapım olduğuna dikkat çekerek; 15 Temmuz gecesi Polis Özel Harekat merkezini de hedef alan hainlerin ihanetlerini genç nesillerin hafızasında canlı tutması açısından da filmin büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Başkan Hançerli "15 Temmuz'da yapılan haince girişimi, ülkemize zarar vermek isteyenlerin son çırpınışları olmuş ve hainler tarihin çöplüğünde yerlerini almışlardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan bu alçakça girişim milletimizin dirayetiyle amacına ulaşamamış ve hiç bir zamanda ulaşamayacaktır. Milletimiz tarih boyunca olduğu gibi 15 Temmuz gecesinde de 3-5 haine meydanı bırakmayacağını canı ve kanı pahasına göstermiştir. O gece, milletin cesaretini kırmak için yaptıkları her saldırıyla cesaretimiz daha da artmış, tarihimizin en görkemli destanlarından biri yaşanarak yazılmıştır. 15 Temmuz Destanı hepimizindir. FETÖ’cü hainler ve iş birlikçileri, düşmanlarımız ne kadar uğraşırsa uğraşsın; hain teröristler boyunlarında ihanet yaftasıyla, milletimiz ise kahramanlık nişanıyla tarihe yazılmıştır. Bizim görevimiz Şehitlerimizin mirasına sahip çıkmaktır. Vatanımız için canını feda eden bugüne kadar ki tüm şehitlerimiz bizim gururumuzdur, onurumuzdur. Bizlere düşen görev ise şehitlerimizin miraslarına sahip çıkmak ve bundan sonraki nesillere emanetleri aktarmaktır. 15 Temmuz gecesi vatanımız uğruna canını ve kanını feda etmiş şehitlerimizi bir kez daha, rahmet minnet ve şükranla anıyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozdurmasın, şanlı bayrağımızın altında huzur içinde yaşamayı bizlere ve bizden sonraki nesillere nasip etsin." dedi.

Öğrencilerden Başkan Hançerli’ye teşekkür

Öğrenciler “Börü” filmini çok beğendiklerini dile getirerek; Karatay Belediyesi tarafından düzenlenen sinema etkinliği için Başkan Hançerli’ye teşekkür etti.