Karatay geleceğe yatırım yapıyor! Gözde olacak merkezin açılışı yapıldı

Karatay Belediyesi tarafından Çimenlik Mahallesi’ne kazandırılan Çimenlik Spor Salonunun açılışı düzenlenen programla gerçekleşti. Çimenlik Kapalı Spor Salonu’nun şehre hayırlı olmasını dileyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; “Yeni ve modern bir kapalı spor salonu bulunan tesisimiz gençlerimize, ilçemize yakışır bir proje oldu” dedi.
Karatay geleceğe yatırım yapıyor! Gözde olacak merkezin açılışı yapıldı

Karatay Belediyesi, ilçeye kazandırdığı Çimenlik Kapalı Spor Salonu’nu düzenlenen törenle hizmete açtı. Çimenlik Mahallesine kazandırılan Kapalı Spor Salonu 8 bin 680 arsa, 1161 metrekare de inşaat alanına sahip. İçerisinde 15’e 28 ebatlarına sahip oyun sahası, fuaye alanı, seyirci tribünü, soyunma odaları, idari bölümler bulunan merkez güncel rakamıyla 21 milyona mal oldu.

karatay-6.jpg

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Karatay Belediyesi olarak; Her yaştan insanın daha sağlıklı şartlarda spor yapma imkanına kavuşması ve gençlerin spora teşvik edilmesi için önemli adımlar attıklarını ifade etti. Kılca, Çimenlik Kapalı Spor Salonu’nun Konya’ya hayırlı olmasını diledi. Açılış konuşmalarını gerçekleştiren Hasan Kılca, “Biz Karatay’ımızı, Konya’mızı ve ülkemizi bir başka seviyoruz. Yaptığımız her hizmet, yatırım ve projeyle birlikte bu sevdamız da heyecanımız da gayretimiz de daha da artırıyor. Duyduğumuz muhabbet, katlanan heyecanımız ve şehrimize olan bu sevdamız ise bizi daha çok çalışmaya ve daha çok üretmeye vesile kılıyor. İşte bu bizim en büyük kazanç ivmemiz. Karatay’ın dört bir tarafında hayata geçirdiğimiz projelerle vatandaşlarımıza yeni yaşam alanları kazandırmaya devam ediyoruz.” şeklinde aktardı.

karatay-5.jpg

HASAN KILCA: PPROJE VE YATIRIMLARLA DONATIYORUZ’

Karatay Belediyesi olarak ilçeye birçok proje kazandırdıklarının altını çizen Kılca, “Uzak veya yakın demeden ilçemizin her bir noktasını yenilikçi, özgün ve insanımızın faydasına olacak proje ve yatırımlarla donatıyoruz. Karatay Belediyesi olarak sadece fiziki ve altyapı alanında değil; sosyal, kültürel, eğitim ve spor alanında da önemli hizmetlere imza atıyoruz. Bu alanlarda hayata geçirdiğimiz her yatırımı geleceğe yapmış sayıyoruz. Çünkü ilçemize ve insanımıza yapacağımız en önemli katkının çocuklarımızı ve gençlerimizi doğrudan etkileyeceğine inanıyoruz. Bu çerçevede de Karatay’ın geleceğini hep birlikte şekillendiriyoruz. Bugüne kadar çocuklarımız ve gençlerimiz için birçok projeyi hayata geçirdik. Burada saymaya kalksak zamanımız yetmeyecek. Ancak sadece son birkaç tanesini burada bir kez daha hatırlatmak isterim; Göreve geldiğimiz son 4 yıl içerisinden bugüne kadar ilçemize 6 eğitim tesisi kazandırdık, 7’ncisi yapım; 8’ncisi ise ihale aşamasında.” sözlerine yer verdi.

karatay-2.jpg

‘BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK’

Karatay’da hayata geçirilen projelerden bahseden Kılca, “Okullarımızın ve bahçelerinin çevre düzenlenmesinden tutun da okullarımıza ve parklarımıza modern halı sahalarının yapılmasına, yine okullarımıza kütüphane kurulmasından, sınavlara hazırlanan kardeşlerimizin ek kaynak ders kitaplarına ve sınav ücretlerinin karşılanmasına kadar daha birçok projeyi hayata geçirdik. Yaklaşık 2 hafta önce belediye tarihimizin en yüksek bütçeli yatırımı olan Karatay Spor Merkezi’mizin müjdesini vermiştik. Çağın şartlarına uygun olarak projelendirdiğimiz bu yeni nesil spor merkezimiz, 25 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak. Merkezin içerisinde 1000 metrekarelik yarı olimpik yüzme havuzu, profesyonel müsabakalara uygun suni çim saha, tribüne sahip 1161 metrekarelik kapalı spor salonu, okçuluk salonu, salon sporlarına uygun tesisler, idari ofisler, sporcu ve antrenör odaları, toplantı salonu, masa tenisi ve daha birçok farklı spor alanı bulunacak.” diye konuştu.

karatay-4.jpg

‘GENÇLERİMİZE YAKIŞIR BİR PROJE OLDU’

Spor salonunun gençlere yakışır bir proje olduğunu aktaran Kılca, “8 bin 680 metrekare arsa üzerine inşa ettiğimiz ve yapımını tamamladığımız Çimenlik Kapalı Spor Salonu’muzu gençlerimizin hizmetine sunuyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Belediye olarak 100’üncü temel atma projemiz olan bu tesisimiz içerisinde 15’e 28 ebatlarına sahip oyun sahası, fuaye alanı, seyirci tribünü, soyunma odaları, idari bölümleri bulunuyor. Yeni ve modern bir kapalı spor salonu bulunan tesisimiz; gençlerimize ve ilçemize yakışır bir proje oldu. İnşallah buralarda yetişen çocuklarımız ve gençlerimiz; gelecekte ilçemiz, şehrimiz ve ülkemiz için birer yüz akı, başarılı birer sporcu olacaklar. Bizler; Karatay Belediyesi olarak bu ve daha birçok alandaki yatırım ve projelerimizle ilçemize ve Konya’mıza değer katmaya devam edeceğiz.” şeklinde aktardı.

karatay-3.jpg

MURAT YİĞİT: HAYATA DAHA DONANIMLI HAZIRLANCAKLAR

Açılışı yapılan spor salonuyla gençlerin daha donanımlı bir şekilde hayata hazırlanacaklarını vurgulayan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, “Tarihi boyunca eğitim ve kültür şehri olarak anılan Konya’mız, geçmişinden aldığı sorumluluk duygusu içerisinde, birbirinden kıymetli eğitim hizmetlerinin hayat bulduğu bir şehir olmuştur. Bu noktada yerel yönetimlerimizin göstermiş oldukları irade, her türlü takdirin üzerindedir. Gerek Büyükşehir Belediyemiz ve gerekse ilçe belediyelerimizin ortaya koydukları örnek belediyecilik anlayışı, şehrimizin eğitimine de büyük katkılar sunmaktadır. Açılışı vesilesi ile bir araya geldiğimiz ve Karatay Belediyesi tarafından yaptırılan “Çimenlik Spor Salonu”, bahçesinde bulunduğumuz Karatay 15 Temmuz Şehitleri Anadolu Lisemizin öğrencileri başta olmak üzere, çevre mahallelerde bulunan gençlerimize ve sporcularımıza hizmet verecektir. Ümit ediyoruz ki sporun disiplin ve güzel ahlaka yönlendirici etkisi, gençlerimizi hayata daha donanımlı ve güzel bir şekilde hazırlayacaktır.” ifadelerine yer verdi.

karatay-1.jpg

ABDURRAHMAN ŞAHİN: KONYA ÖRNEK BİR ŞEHİR

Spor alanında Konya’nın örnek bir şehir olduğunu vurgulayan Konya Gençlik ve Spor Müdürü Abdurrahman Şahin, “Konya’mız her alanda olduğu gibi sporda da örnek sporcuların yetiştiği ve örnek spor tesislerinin bulunduğu kadim bir şehirdir. Belediyelerimizle ortaklaşa yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde, şehrimizde spor yapabilen alanları arttırmak, çocuk ve gençlerimizi spora yönlendirmek, toplumda spor kültürünün oluşturulmasına katkıda bulunmak, genç ve yetenekli bireyleri erken yaşta keşfetmek, gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, bireyler arasında dostluk ve kardeşlik bilenicini oluşturmayı sağlamak adına çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye aktardı.

MUSTAFA KAVUŞ: GELECEK NESİLLER YETİŞİYOR

Yapılan yatırımlarla gelecek nesillerin yetiştiğini söyleyen Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Yaklaşık 2 ay içerisinde toplamda 45’in üzerinde temel atma ve açılış programı yaptık. Bu müthiş bir rakam. Öyle bir koşturma var ki hizmet için, burada da sonuçlarını görüyoruz. Bu yatırım her ne kadar fiziki bir yatırım olarak görünse de, aslında hem bugünü kurtaran hem de gelecek nesillerin yetişmesini sağlayan bir yatırım oldu. Gençlerin yetişmesi adına, kendi üzerimize düşen veya düşmeyen, kanunda bize verilmiş görevler arasında yer alsın veya almasın, elimizden ne geliyorsa yapmaya devam ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

AHMET PEKYATIRMACI: HER GÜN HİZMET YAPIYORUZ

Toplumun her kesimine hitap edecek yatırımlar yaptıklarını dile getiren Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatrmacı, “Türkiye Yüzyılı lafla olmuyor. Seçimler bitti, yine akabinde aynı şekilde hız kesmeden açılışlar, temel atmalar devam ediyor. Biz seçimden seçime değil, her gün hizmet yapıyoruz. Toplumun her kesimine hitap edecek işler yapıyoruz. Belediyeler olarak sadece alt yapı hizmetleri değil, eğitimden sağlığa, spora, kültüre varıncaya kadar her alanda üzerimize ne düşüyorsa yerine getirmenin çabası içerisindeyiz. İnşallah bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Gençlerimiz için ne yapsak azdır. Onların kendilerini hayata hazırlamaları önemli. İnşallah bu tesis önemli bir hizmeti yerine getirecek.” şeklinde konuştu.

HASAN ANGI: UMUTLA YÜRÜYÜORUZ

Geleceğe umutla yürüdüklerini belirten AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Spor salonumuz ilçemize hayırlı olsun. Belediye Başkanımız, Karatay’ımıza her gün güzel işler yapıyor. Allah kendisinden razı olsun. Karatay Lisesi benim mezun olduğum lise. Tabi ki bu bina değildi. Gençliğe ve geleceğe yatırım, devletlerin vazgeçilmezi. Bu ülkenin umudu olan gençler için, büyük projeler bir bir hayata geçiyor. Geleceğe çok daha umutla yürüyoruz. Şehrimiz her alanda büyüyor. İlçelerimizi en konforlu hale getirmek için Belediye Başkanlarımız imkanları seferber ediyor.” dedi.

YAVUZ GÜNER: ÜMİDİMİZ BAŞARILARININ ARTMASIDIR

Yapılan imkanlardan yararlanarak, öğrencilerin başarılarının artmasını ümit ettiklerinin altını çizen Karatay Kaymakamı Yavuz Güner, “Tesisimizin öğrencilerimizi ve okulumuza hayırlı olmasını diliyorum. Okullarımızda, okul binalarımızın yanında kütüphanelerinin olması, spor tesisinin olması, oyun gruplarının olması bizleri ziyadesiyle sevindirmekte. Öğrencilerimizin başarılarına daha fazla katkı sunacağı amacıyla, bizleri ümitlendirmektedir. Bu amaçla öğrencilerimizden beklentilerimiz bu imkanları sürekli kullanarak, başarılarının artmasıdır. Spor tesisimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” ifadelerinde bulundu.

MUSTAFA UZBAŞ: BİR YATIRIM DAHA EKLEDİK

Spor şehri kimliğine bir yeni yatırım daha eklediklerini ifade eden Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, şöyle konuştu; “Konya modeli belediyecilik anlayışıyla gençlerimiz için atılan her adımı, ülkemiz için daha güçlü yarınlarına atılacak sağlam adımlar olarak görüyoruz. Ülkemiz parlak bir geleceğe, güçlü bir şekilde yürürken üretimde, sporda, sanatta büyük başarılar yakalıyor ve en büyük gücünü de gençlerimizden alıyor. Gençlerimizin her biriyle gurur duyuyor, parlak bir istikbale kavuşturmak için gayretle çalışıyoruz. Çimenlik Spor Tesisiyle de Konya’mızın spor şehri kimliğine bir yatırım daha eklemiş olduk.” Protokol konuşmaların ardından Karatay Belediyesi tarafından Çimenlik Mahallesi’ne kazandırılan Çimenlik Kapalı Spor Salonu’nun açılısı duaların ardından gerçekleştirildi. Programa; AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Murat Dönmez, Karatay Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

 Muhabir
Etiketler :