Karatay, Nüfus’u ilçesinde istiyor

Devlet Kurumlarının birbirinden olan uzaklığı ile ilgili hep sorun yaşayan Karataylılar en azından Nüfus Müdürlüğünü kendi ilçesi sınırları içinde istiyor.
Karatay, Nüfus’u ilçesinde istiyor

Karatay’ın Devlet Kurumlarının birbirinden olan uzaklığı Karataylıların tepkisine neden oluyor. Özellikle Nüfus Müdürlüğünün Karatay’ın sınırları içinde dahi bulunmaması ayrı bir ironi. Saraçoğlu’nda oturan biri için Nüfus Müdürlüğündeki bir iş birkaç saat ve birkaç araç değiştirme anlamına geliyor. Karatay ve diğer ilçeler Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun “Karatay’da onca yer varken Nüfus Müdürlüğü için bu denli uzak bir yer seçilmesi ‘eziyet’ anlamı taşır” diye konuştu.

suat-uzun.jpg

Karatay ve diğer ilçeler Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun Karatay’ın sorunlarını anlattı. “Karatay’ın en büyük sorunlardan birisi de Devlet Kurumlarının birbirinden çok uzakta olmasıdır” diyen Uzun bunun en bariz örneğinin de Karatay Nüfus Müdürlüğü olduğunu söyledi. Karatay’ın  Nüfus Müdürlüğü’nün Selçuklu İlçesinde bulunması ve bu ilçede yaşayan insanların küçük bir işlem için dahi birkaç araç değiştirmek ve yaklaşık 25-30 km’ye varan mesafe kat etmek zorunda kalmasının tam anlamıyla bir ‘eziyet’ anlamı taşıdığını kaydeden Uzun, Karatay’da yaşayan vatandaşların bu sorununun küçük dokunuşlarla halledilebilecekken iyice içinden çıkılmaz bir hale getirildiğini belirtti.  
yeni-bina.png
Karatay ilçesinin sıkıntılarını Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun gazetemize anlattı. Nüfus Müdürlüğü’nün Selçuk ilçesinde bulunmasının vatandaşları mağdur ettiğini anlatan Uzun vatandaşların Nüfus Müdürlüğü’nde ki işleri için 1 buçuk 2 saat yol gittiğini hatta 2 aktarma ile ulaşabildiklerini anlattı.

KARATAY’LI VATANDAŞLAR MAĞDUR

Karatay Nüfus Müdürlüğü’nün Selçuklu da bulunmasından vatandaşın mağdur olduğunu vurgulayan Karatay Muhtarlar Derneği Başkanı Suat Uzun; “Bizim asıl sıkıntılarımızdan bir tanesi, Nüfus Müdürlüğü’nün bulunduğu yer. Karatay’ın nüfus müdürlüğü Selçuklu ilçesinde bulunuyor. Karatay’da yaşayan vatandaşlar iki vesait ile gitmek zorunda kalıyor. Nüfus müdürlüğüne gidip gelmek iki üç saatten fazla sürüyor.” dedi.

Vatandaşların çoğu zaman işlerini halledemediğini dile getiren Uzun; “ Mesela bir köylü vatandaşımız Yeni Kent’ten 90 km uzaklıkta Eski Garaj dediğimiz yerde iniyor. Buradan Selçuklu ’ya gidiyor. Selçuklu da evrak döndüyse, bir hata yapıldıysa o insanın tekrar Selçukludan dönmesi gerekiyor. Bunu bir düşünün. Zaten otobüs saati geliyor. İşleri ertesi güne sarkıyor. Aynı gün işini halledemiyor.” dedi.

tramvay-001.jpg

KARATAY BELEDİYESİ BİNASINDAN YER FEDA ETTİ

Karatay Belediye’sinin Nüfus Müdürlüğü sıkıntısı için kendi binasından fedakârlık ettiğini ancak bu alanın yeterli bulunmadığını belirten Suat Uzun; “İki aya kadar Nüfus Müdürlüğü’nün yapılacağı söyleniyor. Karatay Belediye Başkanımız binasından yer feda etti ve tahminen 200 – 250 metrekare kadardı. Bana göre yeterli ama küçük denildi. Hâlbuki 1 -2 sene için kullanılabilir. Belediyemiz konuyu meclisten geçirtti. Adalet sarayında bir yer var daha sonra oraya geçilebilir ve bu iş çözülebilir. Yeni gelen kaymakamımız 1. Katı Nüfus Müdürlüğüne verirse bu iş halledilebilir.” dedi.

yer.jpg

KARATAY’IN SORUNU SADECE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ DEĞİL

Karatay’ın müdürlüklerinin dağınık olduğundan bahseden Uzun; “Karatay tam olarak dağınık durumda. Mal Müdürlüğümüz Selçuklunun katında, Tapu Dairesi Meram’da. Sağlık Müdürlüğü, Müftülük yine başka başka yerlerde bulunuyor. Hepsinin bir araya gelmesinde fayda var. Bir vatandaş bir konağa geldiğinde bütün işlerini çözmesi lazım.” dedi.

BÜŞRA AKSAKBAĞI / YENİ HABER GAZETESİ