Karatay'da bayram tedbirleri alındı

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle kurbanlıkların rahat ve temiz koşullarda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli tedbirleri alan Karatay Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde genel temizlik çalışmalarına da tüm hızıyla devam ediyor.
Karatay'da bayram tedbirleri alındı

İlçe genelinde yapılan çalışmalar ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, vatandaşlarımızın Kurban Bayramını huzurlu ve rahat bir şekilde geçirebilmeleri için belediye olarak gerekli önlemlerin alındığını vurguladı.

Bayram süresince herhangi bir olumsuzluğa karşı, Zabıta, Fen İşleri ile Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin görevlerinin başında olacağını belirten Hançerli, bayram öncesi mezarlıkların çevresi, camiler, caddeler ve kurban kesim yerlerinin temizlendiğini ifade ederek, belediyeye bağlı ekiplerin arife gününde ve bayramda yapılacak çalışma programlarının da hazır olduğunu söyledi. Kurban kesim yerlerinde Pazar Marketlerin önemine değinen Başkan Hançerli, kapalı pazar alanlarının sadece pazarların kurulmasında değil kurban kesimi ve sosyal aktiviteler içinde kullanılabildiğini dile getirerek kurban kesim yerlerinin üstü ve yanlarının kapalı olması nedeni ile kesim yapılırken vatandaşların olabilecek olumsuz hava koşullarından etkilenmeyeceğine dikkat çekti. Kurban kesim yerlerinde kurban askılıklarının kurulduğunu, seyyar vinç, çeşme tertibatı ve su arozözünün ücretsiz olarak hizmet vereceğini söyleyen Başkan Mehmet Hançerli, Belediye olarak  açıkta kıyma çekilmesine müsaade edilmeyeceğini, Zabıta Müdürlüğünce gerekli denetimlerin yapılacağını ifade ederek vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmalarını istedi.  

Bayram tatili süresince nöbetçi ekiplerin görev başında olacağını belirten Hançerli; “Vatandaşlarımızın belediyemizce alınan önlemlere rağmen karşılaşabilecekleri sıkıntıları, istek ve şikayetleri 350 13 13 nolu telefona bildirmelerini istiyoruz.” dedi.