Karatay'da emekli konağı sayısı artıyor

Konya’nın merkez Karatay ilçesinin bir çok mahallesinde emeklilere yönelik konaklar kazandıran Karatay Belediyesi, Büyükşehir Yasasıyla yeni bağlanan mahallerle birlikte emekli konaklarının sayısını artırıyor.
Karatay'da emekli konağı sayısı artıyor


İlçe genelinde farklı bölgelerde 17 emekli konağını hizmete açan Karatay Belediyesi bu konaklarda emeklilerin rahat edebilmesi için her türlü imkanı sunuyor.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi olarak her yaştan insanımızın mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşaması için ellerinden gelen çalışmaları özverili bir şekilde yaptıklarını söyledi. Karatay ilçesinin fiziki yapılanma çalışmalarının yanında, sosyal aktivitelere de önem verdiğinin altını çizen Hançerli, "Emeklilerimize yönelik konaklar açtık. Ancak biz bununla da yetinmeyip onların hayattan kopmamaları için çeşitli geziler, sinema gösterimi, piknikler, şehir dışı geziler ve benzeri programlar düzenledik. Ayrıca sağlıklarını düşünerek belediyemiz sağlık müdürlüğü ekiplerini ilçemizde hizmet veren emekli konaklarına yönlendirerek haftanın her günü farklı konaklarda tansiyon, şeker, kollestrol ve trigliserit ölçümlerini sağladık" dedi.
Emekli Konaklarında gerçekleşen sağlık taramalarına talebin fazla olduğunu da ifade eden Başkan Hançerli, vatana ve millete hizmet etmiş emeklilerimize hürmet ve hizmet noktasında üzerimize düşen görevi fazlasıyla yapmaya hazırız” diye konuştu.
Kendilerine sunulan hizmetlerden memnun olduklarını ifade eden Emekli Konaklarının müdavimleri ise kendilerini düşünüp hizmeti ayaklarına kadar getiren Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli’ye teşekkür etti.