Karatay'da engelli çocuklar için oyun grubu kuruldu

Karatay Belediyesi tarafından engelli çocuklar parklara engelsiz çocuk oyun grupları koyuldu.
Karatay'da engelli çocuklar için oyun grubu kuruldu

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, engelli çocuklar için parklara koyulan yeni oyun grupları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilçeye kazandırılan hizmetler içerisinde engellileri de unutmadıklarını ve her zaman onların yanında olmaya gayret ettiklerini söyledi.

Herkes gibi engellilerin de dışarı çıkma, gezme, eğlenme gibi ihtiyaçları olduğunu dile getiren Hançerli, şunları kaydetti:

"Özellikle engelli çocuklar buna daha fazla ihtiyacı duyuyor. Bu nedenle engelli çocuklara yönelik engelsiz çocuk oyun grupları kurduk. Özel tasarlanmış ve diğer çocuklarla beraber kullanabilecek özellikteki oyun grupları, ilk olarak Olimpiyat Parkına kurulmasının ardından, Adalet Parkı ve yapımı devam eden Şehir Parkına da yerleştirildi. Parkta çocuk oyun grupları, salıncaklar, kaydırak ve döner kaydırak ile aileler için oturma grupları yer alıyor. Engelli çocuklar kendileri için özel yapılan oyuncaklardan rahatlıkla yararlanabilecek. Zemin kauçuk kaplama ve diğer oyun gruplarından farklı olarak merdiven yerine rampa bulunuyor. Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izliyoruz. Onlara her alanda destek olmaya devam edeceğiz."