Karatay'da yeni caminin temeli dualarla atıldı

Karatay ilçesi Başak Mahallesi Ereğli Çevre Yolu üzerinde bir hayırsever tarafından yapımına başlanılan Aziz Mahmut Hüdai camiinin temeli düzenlenen törenle atıldı.
Karatay'da yeni caminin temeli dualarla atıldı

Konya'nın Karatay ilçesi Başak Mahallesi Ereğli Çevre Yolu üzerinde bir hayırsever tarafından yapımına başlanılan Aziz Mahmut Hüdai camiinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törene Karatay İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk, Karatay Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Baran ve Mehmet Toknal, Aziz Mahmut Hüdai Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ali Türköz ile davetliler katıldı. Karatay Belediyesi'nin destekleriyle caminin yapımına başladıklarını ifade eden Dernek Başkanı Ali Türköz, Selçuklu mimarisinde 1000 kişilik olan Aziz Mahmut Hüdai Camisinin hayırseverlerin yardımıyla, el birliği içerisinde en kısa zamanda tamamlanacağını söyledi.

aziz-mahmut-hudai-camiinin-temeli-dualarla-atildi-1.jpg

Karatay ilçe Müftüsü Hasan Hüseyin Arslantürk ise konuşmasında hayırlı bir hizmete vesile olduklarını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. İnşaatına başlanılan caminin en kısa zamanda hizmete girmesini temenni eden Arslantürk, Karatay'da inşaatı devam eden 16 adet cami olduğunu söyledi. Aziz Mahmut Hüdai camiinin tamamlandığında bölgede bulunan sanayi esnafına hizmet edeceğini ifade eden Hasan Hüseyin Arslantürk, caminin hayırlı olmasını diledi.

Konuşmaların ardından Aziz Mahmut Hüdai Camiinin temeli okunan duanın ardından törene katılan protokol tarafından atıldı.