Karatay’dan eğitime büyük destek

Karatay Belediyesi tarafından Doğuş ve Hamzaoğlu Mahallesine kazandırılacak olan 2 Anaokulu’nun temeli, düzenlenen törenle atıldı.
Karatay’dan eğitime büyük destek

Temel atma törenine Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Meram Kaymakamı ve Karatay Kaymakam Vekili Resul Çelik ve birçok sayıda protokol üyesi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya’nın en büyük açıklardan birinin anaokulları olduğuna dikkat çekerek, “Anaokulu ile alakalı Karatay Belediyesi olarak daha önceki yıllarda 3 adet anaokulunu tamamlayarak Milli Eğitim’e teslim ettik. Ancak müfredat gereği anaokullarının daha da çoğaltılması lazım. Burada eski Karatay ile Yeni Karatay’ı görüyoruz. İmar revizyon planında bu çevrede belirlendi. İnşallah oralarda yapılacak ve bitirilecek. Niyetimiz binalar tamamlanmadan önce yoluyla, asfaltıyla, sosyal tesisleriyle ve park alanıyla tamamıyla bitirilmesi. İlçe Milli Eğitim ile anaokulu yapacağımızı görüştük. Hatta bu okul yapma hevesi, bizde daha önceki yıllara dayanır. O zamanlar 6 okul yapalım demiştik. İlaveleriyle birlikte 10 okula çıkardık. 10 okulla başladık ve hamdolsun 24 okul, 5 spor salonu ve 27 adet de suni çim saha yaptık. Bahçelerden hiç bahsetmiyorum, o boynumuzun borcu. Dolayısıyla Karatay’a 125 bin ilave nüfus geleceğini söyledik. Bu konuda gereğinin yapılması lazım” diye konuştu. 

‘KARATAY YENİLENİYOR, KARATAY DEĞİŞİYOR’

Anaokullarının nerelere yapılması gerektiği konusunda İlçe Milli Eğitim ile görüştüklerini belirten Hançerli, “Doğuş mahallesi ve Karaman yolunda Büyükköprü civarının ihtiyacının daha fazla olduğu söylendi. Bir anaokulu buraya bir anaokulu da oraya yapılmak üzere inşaatına başlandı. Allah izin verirse 2019’un üçüncü ayında buraları teslim almış olacağız. Bunlar öz kaynaklarımızla yapılan bir yatırım. Bütün bu çalışmalar Büyükşehir Belediyesi ve teşkilatımızın ortak çalışmasının bir ürünü. İnşallah inşaatı tamamlandığında eğitim camiamıza kazandırılmış olacak. ‘Karatay yenileniyor, Karatay değişiyor’ diyoruz. 15 gün sonra da Bilim Sanat Merkezi’ne bir lise yapıyoruz. Karatay’da zaten mevcut olan eğitim seviyesini daha da yukarılara çıkarmak için böyle bir okulun da temelini Allah izin verirse 15 gün sonra atacağız” şeklinde konuştu.

7-1-2-048.jpg

“576 BİN 500 METREKARELİK EĞİTİM ALANI OLUŞTURDUK”

Türkiye’nin büyük şehirlerinde eğitime arsa bulmanın çok büyük bir problem olduğunun altını çizen Hançerli, “Ödeneğiniz olsa dahi yerine göre merkezi hükümet bile okul yapmakta zorluk çekmektedir. İmar revizyon planıyla birlikte 386 bin metrekarelik bir alanda biz eğitime ilave yer kazandırdık. Sonuç olarak Karatay’ın yeni imar revizyon planıyla birlikte Karatay’da 576 bin 500 metrekarelik bir eğitim alanı oluşturduk. Daha farklı bir ifadeyle 63 tane okulu Karatay sınırları içerisine yapabilirsiniz. Karatay’da özel sektör ve devlete ait 120 okul var. 120 okulun yüzde elliden fazlası hazır edilmiş durumda. İstenildiği gibi yapılabilir. Bu okul arsaları da genelden büyük arsalar. 14 sene içerisinde kantarın topuzunu eğitimden yana aldırdık” ifadelerini kullandı.

mehmet-hancerli-002.jpg

“NESİL ENDİŞESİ TAŞIMAYAN MİLLETLER EMİR ALMAYA MAHKÛMDUR”

Hakim milletlerle mahkum milletler arasındaki farkın bir avuç yetişmiş insandan ibaret olduğuna dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, “İnsan ve nesil endişesi taşımayan milletler emir almaya mahkumdur. Aziz ecdadımız, 4 yıl 4 ay 4 gün bir ömür dilimini tespit ederek bizlere asırlar öncesinden okul öncesi eğitimin gerekliliğini müşahhas örneklerle önümüze koymuştur. Günümüzde bilimsel veriler zihin ve şahsiyet gelişiminin yüzde 70’i, okul öncesi çağda geliştiğini ortaya koymaktadır. Bu yüzden bu çağlarda verilecek eğitim sağlıklı bireylerin yetişmesinde büyük önem taşımaktadır. Bugün belediyelerimiz, fiziki imkân ve gereklilikler noktasında tüm eğitim kurumlarımıza en güzel şartlarda hizmetlerini sürdürmektedir. Bu mekânlarda sadece çocuklarımızın aklını besleyen bir eğitim modeli ile değil, onlara milli ve manevi değerlerimizi de kazandırıp çocuk olma fırsatlarını ellerinden almadan gönüllerine hitap ederek eğitim verileceğine inanıyorum” diye konuştu.

mahmut-sami-sahin-001.jpg

“KÜLTÜRÜMÜZE ÖZGÜN OKUL ÖNCESİ EĞİTİM İÇERİĞİ HAZIRLANDI”

Geleceğe yapılan bu yatırımlardan dolayı Karatay Belediye Başkanına teşekkürlerini sunan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, “Bu binalarımızın açılışı için Mart ayı ibaresi kullanıldı. İnşallah 2. Dönemde eğitim ve öğretim yılına yetişerek çocuklarımızla burada eğitim ve öğretime başlarız diye ümit ediyorum. Özellikle okul öncesi eğitim, çocuklarımızın hayatındaki en önemli yeri teşkil ediyor. Çocuklarımızın zihin gelişimlerinin, yeteneklerinin ve kabiliyetlerinin aslında ortaya çıkarıldığı ve yönlendirildiği yerler, okul öncesi eğitimlerdir. Son yılarda bu alanda bakanlığımızın yaptığı çalışmalarla birlikte kendi kültürümüze özgün olarak okul öncesi eğitim içeriği hazırladı. Kitapların tamamı batıdan tercüme edilen bilgilere aitti. Dolayısıyla bakanlığımız bundan da büyük ölçüde kurtulmuş oldu. Bugün itibariyle İl Milli Eğitim verilene göre Konya’mızda 40 binin üzerinde öğrencimiz okul öncesi ve anasınıflarında eğitim alıyor. Birinci sınıflara kayıt olan öğrenci sayımız 35 bin civarında seyrediyor. Her geçen gün bu gelişim artarak devam ediyor” dedi.

mukadder-gursoy-003.jpg

“EĞİTİM ÇOK DİNAMİK BİR ALANDIR”

Gelecekte dünyadaki devletlerin ikiye ayrılacağına vurgu yapan Meram Kaymakamı ve Karatay Kaymakam Vekili Resul Çelik, “Birileri ilim ve teknoloji üreten devletler ki bunlar en üstün devletler olacaktır. Diğeri ise hurafe üreten ve teknoloji tüketen devletler olacaktır. Bunlarda sefiller grubunu oluşturacaktır. Onun için eğitim ve insana yapılan yatırımlar hem çok kıymetlidir hem de çok önemlidir. Bugün eğitim alanında bir defa yatırım yapmakla işimiz artık bitmiyor. Çünkü eğitim çok dinamik bir alandır. Bu manada hayırsever vatandaşlarımızı, iş adamlarımızı ve yerel yöneticilerimizi bu alanda yatırım yaparken görmek istiyoruz. Bizim bu isteğimize en uygun ve güzel cevabı veren tüm belediye başkanlarımız başta olmak üzere Karatay Belediye Başkanımıza eğitimin her alanında yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. •YİĞİT BERKAY ÇOPUR

resul-celik.jpg