Karatay'ın çizgisi değişiyor

Karatay Belediyesi tarafından Akabe Mahallesi’ne kazandırılacak olan Karatay Bilim Sanat ve Eğitim Merkezi’nin temeli, düzenlenen törenle atıldı.
Karatay'ın çizgisi değişiyor

Karatay Bilim Sanat ve Eğitim Merkezi’nin temel atma törenine AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Karatay Kaymakamı Selim Parlar, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Toplam alanı 3 bin 966 metrekare olan Karatay Bilim Sanat ve Eğitim Merkezi’nde: Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilişim, Fen Bilimleri ve Güzel Sanatlar Laboratuarı ve Atölyesi, Müzik ve Robot Atölyesi, Gözlemevi, 2 yabancı dil dersliği, Matematik, Coğrafya, Tarih, Felsefe ve Edebiyat derslikleri, Kütüphane, Kafeterya ve İdare yer alacak.

7-1-4-024.jpg

“KARATAY’I BUGÜNLERE GETİRDİK”

Karatay’daki değişim ve yenilenmenin hızlı bir şekilde devam ettiğine dikkat çeken Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, “Gittiğimiz yol değişmiş, tramvay gelmiş, Adliye binası gelmiş, Kaymakamlık binası geliyor, Belediye Hizmet binasının yeri hazırlanmış, Karatay İlçe Emniyet binası geliyor ve Karatay Üniversitesi gelmiş. Tabi bu birden olmuyor. Bu hükümetle yerelin aynı paralelde olmasının bir sonucu. Adliyenin buraya gelmesiyle birlikte imarın bu tarafa açılması, Karatay’daki değişimin hızını artırdı. İnşallah daha da artacak. Tabi Adliye binamızın kazandırılması ile Şehir Hastanemizin inşaatı da hızla yükseliyor. 2004 yılında bu yatırımlara başlamadığımızda Karatay’ın konumu ve durumu belliydi. 10 bin metrekarelik yeşil alanımızın bile olmadığı Karatay’ı bugünlere getirdik” şeklinde konuştu.

7-1-2-049.jpg

“SEVİYE DAHA DA YUKARILARA ÇIKACAK”

Karatay’da 5 yıl içerisinde çöküntü yerin kalmayacağını aktaran Hançerli, “Bu bağlamda Meram’la Karatay’ın kaderleri aynı. Her iki ilçemizde de her şey var ama bir eksiklik var. Meramlı ve Karataylı daha estetik güzel yerlerde oturmak ve kamu binalarından istifade etmek istiyorlar. Bizlerde bu bağlamda hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu alan okul alanı olarak ayrılmış bir yer. Yaklaşık 4 bin metrekarelik bir inşaat alanı var. Buraların tamamı düzenlenecek ve iyileşecek İnşallah. Bir okulun bahçesini belediyenin kullanımına açmadığı günlerden bugünlere geldik. Şimdi kanunlar öyle bir değişti ki okulun çatısını da yapıyorsunuz, yeni okullarda yapıyorsunuz. Niyetimiz, Konya’daki ve Karatay’da mevcut eğitim seviyesini daha da yukarılara çıkarmak. Belediye olarak bizim vazifemizde buralardaki fiziki yapıların belediyeler tarafından yapılması. İçerisinin de milli eğitim tarafından doldurulması” dedi.

7-1-3-036.jpg

“ÖZEL HOCALARLA GELECEĞE HAZIRLANACAK”

Geçen sene Selçuklu İl Sanat Kültür Merkezi’ne giderek ‘keşke bizim öğrencilik yıllarımızda da bu tür imkânlar olsaydı’ söylemini dile getiren AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, “Üstün nitelikli ve farklı kabiliyetlere sahip gençlerimiz pek çok farklı projeyi usta öğreticilerin elinden uyguluyorlar. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin normal öğretim kurumlarında yetiştirmeye gayret ediyoruz. Ama özel kabiliyetlere sahip gençlerimizi ise bu tür merkezlerde özel hocaların elinde geleceğe hazırlamak millet olmanın bir gereği olarak görüyorum. Bu proje de yerel yönetimlerle milli eğitimimizin ortak projesi.  Bu bağlamda her şeyi devletten beklemeden yerinde imkânlarını devletle bütünleştiren bir anlayış Karatay’ımızı bu noktaya getirdi” diye konuştu. Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise Bilim ve Sanat merkezinin öncelikli olarak Meram İlçesinde olduğuna dikkat çekerek, “İki yıl önce Selçuklu ilçemizde de açıldı. Bugün İnşallah Karatay ilçemizde de temeli atılıyor. İkinci dönem eğitim ve öğretime başlayacak. Temel işlevi; çocukların akranları ile birlikte eğitim görürken, özellikle üstün ve baskın yetenekleri olan öğrencilerimizin tespit edildiği ve normal eğitimini tamamladıktan sonra özel öğretmenlerimizle birlikte destekleyici eğitimlerin yapıldığı merkezlerimizdir” diye konuştu.

img_9894-001.jpg

 “KARATAY’IN ÇİZGİSİ DEĞİŞTİ”

2004 yılından önceki Karatay’la bugünkü Karatay arasında büyük farkların olduğunun altını çizen AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, “AK Parti Belediyeciliğinin en iyi işlediği ve model şekilde örnek gösterebileceğimiz ilçemizden bir tanesi de Karatay. Gerek sosyal yatırımlar, gerek alt yapı yatırımları ile Karatay’ımızın çizgisi değişti. Hamdolsun bugün geldiğimiz noktada çok daha güzel ve büyük işlere imza atıyoruz. Bugün Karatay Bilim Sanat ve Eğitim Merkezi’nin temelini atıyoruz. Konya bu sıralar sıkça bilimle anılmaya başladı. Bu bizim için çok sevindirici bir gelişme” ifadelerini kullandı. Karatay Kaymakamı Selim Parlar ise Karatay Belediyesi’nin gerek sağlık gerek eğitim alanında yatırımlara devam ettiğini ve destek verdiğini belirterek, “Karatay Bilim Sanat ve Eğitim Merkezi bu anlamda çocuklarımız hem okullarına devam edecek hem de içlerinden seçilen öğrencilere burada yeteneklerini geliştirecekler. İlçemiz için bu yatırım büyük ihtiyaçtı” diyerek sözlerine son verdi. •YİĞİT BERKAY ÇOPUR

img_9909.jpg

img_9903.jpg