Kardemir işçilerinden 20 TL kesinti ile menajer vurgunu!

Karabükspor'la ilgili ortaya atılan flaş iddialar üzerine bir yazı kaleme alan gazeteci Atilla Türker, Kardemir Karabük fabrikalarında çalışan her işçiden her ay 20 lira kesildiğini anımsatarak, kulüpteki menajer vurgununa dikkati çekti
Kardemir işçilerinden 20 TL kesinti ile menajer vurgunu!

Geçen hafta sonu yapılan Karabükspor olağanüstü genel kurulunda Mavi Ateş Taraftarlar Derneği Onursal Başkanı olan Erol Ünlü flaş iddialarda bulunmuştu.

Ünlü, "Menajerlere Galatasaray'dan, Beşiktaş'tan fazla para ödemişiz. Ben şu anda takımda oynayan, daha düşük rakama imza atıp resmiyette daha büyük rakamda gösterilen futbolcu da biliyorum, vicdanen rahatsızlar" ifadelerini kullanmıştı.

Futbolcu transferinde harcadığımız parayla Süper Lig’de 16. sıradayız ama menajerlere ödenen parada 2. sıradayız.

Belgeleri hukuki süreçte ortaya koyacak

Konuyla ilgili Habertürk yazarı Atilla Türker, Erol Ünlü'yle yaptığı konuşmayı köşesine taşırken, Ünlü'nün elindeki tüm belgeleri hukuki süreç içerisinde ortaya koyacağını ifade ettiğini aktardı.

"Bütün transferlerde adı geçen menajerin lisansı yok"

Karabükspor’un tüm transferlerinde adı geçen menajerin TFF'de kaydı olmadığını belirten Türker'in, kulüp içerisindeki derin tabloyla ilgili kaleme aldığı yazısının bazı bölümleri şöyle;

Erol Ünlü’nün belirttiği Menajer Bayram Uğurlu’yu merak ediyor musunuz! Tanıtayım. Karabükspor’un tüm transferlerinde adı geçen bir kişi... Camiada herkes tarafından biliniyor. Ama şöyle ki! Lisanslı bir menajer değil. Futbol Federasyonu’nda kaydı yok. Ankara’da yaşıyor. Toptancı halinde vakit geçiriyor.

Haliyle sorabilirsiniz! Madem, Bayram Uğurlu’nun lisansı yok, Karabükspor’un sözleşmelerinde hangi lisanslı menajerin adı yer alıyor? Söyleyeyim. Yine Futbol Federasyonu’nun resmi sitesine bakarak cevap veriyorum: Erdem Karagöl... Sözleşmelerde hep Erdem Karagöl’ün adı bulunuyor.

Görünen o ki... Ortada iyi bir dayanışma var.

Bu arada... Karabükspor’un geçen sezon menajerlere ödediği resmi miktarı biliyor musunuz? 5 milyon 640 bin lira... Dediğim gibi, resmi rakam bu.

Hatırlatmam gerekir. Kardemir Karabük fabrikalarında çalışan 3 bin 750 işçiden... Yıllardan beri her ay 20’şer lira kesiliyor. Niye mi? Karabükspor’a yardım olsun, diye.

Önemli not: Dün bu yazıya son noktayı koyarken Karabük’ten bir dost aradı. Aynen şunları söyledi:

“Karabük Valiliği denetiminde bir heyet kurulacak. Bu heyet, her futbolcuya ‘Kaça anlaştın’ diye soracak. Tüm sözleşmeler incelenecek. Belgeler ortaya konacak. Rakamlar karşılaştırılacak. Gerçekler ortaya çıkartılacak.”