“Kardeş Ailem” projesi büyüyor

‘Ramazan Kardeşliktir’ sloganıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER), geçtiğimiz yıl başlattığı ‘Kardeş Ailem’ projesi ile mazlum ve ma’dur ailelere köprü olmaya devam ediyor.
“Kardeş Ailem” projesi büyüyor

Konu ile ilgili açıklama yapan Proje Birimi Sorumlusu Umut Çimen, Yürüttüğümüz ‘Kardeş Ailem Projesi’ ile dünya üzerindeki , savaş, açlık ve yoksulluğun pençesinde olan mazlum ailelerin tesbitini yapıp Türkiyeli Müslümanlar ile kardeş yapıyoruz.Bu kardeşlik çerçevesinde bir Müslüman kardeşimiz, istediği herhangi bir ülkeden ailesini seçerek onun aylık giderini karşılıyor’’ diye konuştu.

Proje kapsamında beş çeşit aile ile ilgilendiklerini belirten Çimen, ‘’Konyalı hayırseverlerin destekleri ile yetim statüsünde olan ailelerimizin yanısıra; gazi, esir, murabıt ve davetçi ailelerimizin de bakımını üstlendik. Şu an Mısır, Gazze, Suriye, Afrika, Arnavutluk, Bosna, Çeçenistan gibi ülkelerde yüzlerce ma’dur ailemizi Türkiyeli Müslümanlar ile ‘Kardeş Aile’ yaptık.’’ Dedi.

     Zaman zaman duygusal anlarında yaşandığını belirten Çimen, ‘’Özellikle savaş bölgesinde yaşayan ‘Kardeş Ailem’ kapsamında ki ailelerin durumları gün be gün değişiyor.Konyalı hayırsever kardeşimizin vermiş olduğu maddi yardımı aileye vermeye götürdüğümüzde , kimi zaman evlerinin bombalandığını ve ailenin tamamen yok olduğunu görüyor, kimi zaman evde birkaç kişininin şehid olduğuna şahid oluyoruz. ‘’ diye konuştu.

     Çimen, ‘’Projemizde yardım edilecek aile tamamen hayırsevere bırakılıyor istediği ülkeden istediği aileyi seçip, aylık 150 TL karşılığında 12 ay boyunca ailenin bakımını üstleniyor ve ailenin durumundan haberdar oluyor. Kimi bölgelerde ise aileleri birbiriyle buluşturuyoruz.Bu mübarek proje ile ilgilenmek isteyen kardeşlerimiz dernek binamızı ziyaret edebilir, istediği ülkeden bir ailesini belirleyip onun ihtiyacını karşılayabilir’’ diye sözlerine son verdi.