Kardeş belediyelerden iftar sofrası

Bitlis'in Ahlat İlçe Belediyesi ile Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen organizasyonla Ramazan boyunca Ahlat'ta günde 500 kişilik iftar sofrası kurulacak.
Kardeş belediyelerden iftar sofrası

Ahlat Zeki Peker Taziye Evi'nde kurulan iftar sofrasının ilk gününde yoğun bir katılım oldu. Düzenlenen iftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, herkese bereketli ve hayırlı Ramazanlar dileyerek, "Bugün bu yemeğimize en önemli katkıyı sunan Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Faaliyetler Müdürümüz Halil İbrahim Bey aramızda. Belediye meclis üyelerimizle birlikte sizlerle iftar yapma şansını yakaladık. Bugünde dahil olmak üzere inşallah her gün 500 kardeşimizin istifade edeceği bir iftar programı tertip ediyoruz. Aynı zamanda yine 200 kişilik bir iftar çadırı daha açılacak. Ramazan ayının en büyük özelliği, cemaat ruhuyla Cenab-ı Hakka yakınlığı hissedip ibadet etmektir. Aynı zamanda şu iftar programlarını aynı ruhla birlikte paylaşmaktır. Ramazan bizlere yardımlaşmayı, bununla beraber herkesin birbirini en sağlıklı şekilde görüp, kollayıp, gözetip, muhabbetle kucaklaşmasını sağlayan manevi iklimimizin en önemli ayıdır. Bu ay bereketli ve güzel olsun. Hepinize teşekkürler" dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Faaliyetler Müdürü Halil İbrahim İslamoğlu ise, "Bu mübarek Ramazan gününde, bu aya uygun olarak iftar yaptık. Rabbimize binlerce kez şükrediyoruz. Ramazan ayı kaynaşma ve kucaklaşmadır. İnşallah bizlerde buna vesile oluruz. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak mütevazi bir katkı sağlıyoruz. Asıl yükü Ahlat Belediyemiz çekiyor. Hayırlı Ramazanlar diliyorum" diye konuştu.
Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, herkesin mübarek Ramazan ayını tebrik ettiğini belirterek, "Ramazan ayı birlik ve beraberliğin zirveye çıktığı bir aydır. Ahlat'ın da bir kardeş belediyesi var. İki belediye Ramazan günlerinin hayrına örnek olacak kardeşlik projesiyle günde 500 kişiye Ramazan boyunca yemek verilecek. Böyle geniş sofralarda bir araya gelmek güzeldir. Ramazan ayı paylaşmak ve bir araya gelmektir. Bu güzel günü tertip ettikleri için başta Ahlat Belediye Başkanımıza ve Konya Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
İftar yemeği, yapılan duaların ardından sona erdi. Düzenlenen iftar programına İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban, İlçe Müftüsü Orhan İmamoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Oğuz Atılgan, belediye meclis üyeleri, hafızlık kursu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.