Kardeş ilçelerin belediye başkanları buluştu

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, kardeş şehir protokolü imzaladıkları Antalya’nın Serik İlçe Belediye Başkanı Ramazan Çalık ile bir araya geldi.
Kardeş ilçelerin belediye başkanları buluştu

Başkan Çalık, beraberindekilerle birlikte geldiği Beyşehir'de, önce tarihi Eşrefoğlu Camisi’ni ziyaret etti. Ardından da Beyşehir Gölü üzerinde düzenlenen jetboat turuna katılarak tatlı sularda gezinti yaptı.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı konuşmada, Beyşehir olarak, ‘Konya’nın denizi, Akdeniz’in yaylası’ sözünü tescillediklerini belirterek, "Bunun sebebi ise şuydu; Antalya yazın yanarken burada tatil yapabilecekleri şekilde organizasyon yapıyoruz ve Serik Belediyesi’ni geçtiğimiz günlerde ziyaret ederek kardeş şehir protokolü yaptık. Biz geçtiğimiz günlerde Serik'i ziyaret ettik ve onlarda bizi ziyaret etti. Hedefimiz şu; gerek Serik’te yapılanlar, gerek Beyşehir’de yapılanlar kardeş belediyecilik çerçevesinde, bizde olanlar, onlarda olanlar karma şekilde birbirimize takviye yaparak, birbirimize fikir vererek, önererek vatandaşlarımıza daha yaşanılabilir bir memleket oluşturmak arzusundayız. Dolayısıyla belediye başkanının tek bir hedefi vardır, vatandaşın hizmetinde olmak. Bizim de Beyşehir Belediyesi ve Serik Belediyesi olarak amacımız; aynı şekilde vatandaşın hizmetinde olmak" ifadelerini kullandı.