'Kardeş şehirlere' FETÖ uyarısı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, "kardeş şehirlerin" belediye başkanlarını FETÖ konusunda uyardı.
'Kardeş şehirlere' FETÖ uyarısı

Kayseri Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çelik, Kayseri'nin kardeş şehirleri Amerika'nın Kuzey Carolina eyaleti, Kamerun'un Maroua, Tunus'un Nabeul, Almanya'nın Saarbrücken, Rusya'nın Kabartay Balkar Cumhuriyeti'nin Nalçik, Bosna Hersek'in Mostar, Fransa'nın Strasbourg, Güney Kore'nin Yong-in, Bosna Hersek'in Gorajde, Almanya'nın Krefeld, Kazakistan'ın Pavlodar ve Macaristan'ın Miskolc şehirlerinin belediye başkanlarına mektup gönderdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, mektubunda Türkiye'nin yaşadığı 15 Temmuz sürecini anlattı ve terör örgütünün, varlık gösterdiği tüm ülkeler için tehdit olduğunu vurguladı. Çelik, bu uyarıların dikkate alınmaması halinde kardeş şehirlerin de FETÖ tehdidi altında bulunduğunu belirtti.

Mektupta, terör örgütünün sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı boyunduruğu altına almak isteyen bir sapkınlık içerisinde olduğuna işaret eden Çelik, şu ifadelere yer verdi:

"Eğitim, diyalog, hoşgörü gibi eylem ve söylemlerin altındaki hain emel, bulundukları toplumu etkilemek, devlet kurumlarına sızmak ve ekonomik kaynaklara hakim olmaktır. FETÖ'nün ne denli tehlikeli olduğu ülkemizin yaşadıkları ile ortaya çıkmıştır. Yaşadığımız acı tecrübe ile siz kardeşlerimizi, kendi güvenliğiniz ve ülkenizin geleceği için Fetullahçı Terör Örgütü'ne karşı gerekli önlemleri süratle almanız konusunda uyarıyorum. Bugün gerekli mücadeleyi göstermez ve hain örgütün faaliyetlerine son vermezseniz yarın bizlerin yaşadığı acıları yaşamanız kaçınılmaz olacaktır."