Kardeşler 'obezite cerrahisi' ile 101 kilo hafifledi

Zayıflamak için obezite cerrahisine başvuran 3 kardeş, toplamda 101 kilo vererek sağlıklı hayata kavuştu.
Kardeşler 'obezite cerrahisi' ile 101 kilo hafifledi

İstanbul'da yaşayan 3 kardeş, fazla kilolarından obezite cerrahisiyle kurtularak daha sağlıklı bir hayat sürüyor.

Tüp mide ameliyatı geçiren kardeşlerden Havva Aydın Bozkurt (33) AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun süre düşündükten sonra  zayıflamak için kardeşleriyle obezite cerrahisine karar verdiklerini söyledi.

Obezite nedeniyle ayaklarının ağrıdığını, uyku apnesi ve dönem dönem beslenme nedeniyle tansiyon sorunu yaşadığını anlatan Bozkurt, araştırmalar sonrasında önce 2 kardeşinin, ardından da kendisinin ameliyat olduğunu belirtti.

Ameliyatın üzerinden bir ay geçmesine rağmen, şimdiden 20 kilo verdiğini belirten Bozkurt, "Yeni ameliyat olmama rağmen kendimde büyük farklılıklar hissedebiliyorum. Oturduğum yerden rahatlıkla kalkabiliyorum ve daha kaliteli uyku uyuyabiliyorum. 100 kiloydum ve zayıflıyorum." dedi.

"İlk defa kot pantolon giyebiliyorum"

Murat Aydın (23) da 151 kiloya çıktıktan sonra zayıflamaya karar verdiğini bildirdi. Kendisinde obeziteyle şeker başlangıcı da görüldüğünü belirten Aydın, şöyle konuştu:

"Bir yıl kadar düşündükten sonra, daha fazla vakit kaybetmek istemedim ve ameliyat oldum. Bugün tam bir sene oldu ve bu süreçte 66 kilo verdim. Hayatımdaki her şey değişti, gülüşüm bile değişti. Hayatımda hiç kot pantolon giyememiştim ve bugün ilk kot pantolonumu giyip geldim."

Aydın, aynı yöntemle tedavi gören 30 yaşındaki diğer kardeşlerinin de 95 kilodan 80 kiloya düştüğünü kaydetti.

Kardeşlerin ameliyatlarını gerçekleştiren özel hastanenin genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Ersun Topal ise obezitenin tek bir hastalık olmadığını, "buz dağı" gibi, altında birçok rahatsızlığı barındırdığını kaydetti.