“Karikatürist olmak için çok çalışın"

Limon ve Zeytin karakterleriyle tanınan ünlü karikatürist Salih Memecan İhlas Koleji’nde öğrencilerle bir araya geldi.
“Karikatürist olmak için çok çalışın"

İhlas Koleji Bahçelievler Kampüsü Konferans Salonu’nda yapılan organizasyonla öğrencilerle buluşan Memecan, hayat hikayesinden kesitler sunarken onlardan gelen sorulara da içtenlikle cevaplar verdi.

Küçük yaşta yaşamış olduğu kekemelik sorununun kendisini çizmeye yönelttiğini belirten Memecan, bu sayede kendisinin ifade sorununu aştığını söyledi.

Çizerek hayatını devam ettirdiğini ve birçok başarılar aldığını söyleyen Memecan, çok çizerek ve çok çalışarak bu noktaya geldiğini belirtti.

Çok çalışmanın hiçbir zaman zararının olmadığını belirten Memecan, öğrencilerden çok çalışmalarını istedi. Karikatürist olmanın 3 şartından birinin çok çalışmak ve bilgili olmak olduğunu ifade eden Memecan, “Karikatürist olmak için neler yapmalıyız diye soruyorsunuz. Karikatürist olmak istiyorsanız üç tane şart var. Birincisi çok çizeceksiniz. Sürekli çizim yapacaksınız. İkinci olarak komik olmalısınız. Yani hayata farklı bakmalısınız. Üçüncüsü ise bilgili olacaksınız. Çok çalışacaksınız ve öğrenmeye açık olacaksınız.” dedi.

Öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Memecan, karikatürist olarak kimseyi kendine örnek almadığını ancak karikatüristleri takip ettiğini söyledi. Yıllar içinde siyasi karikatüristlikten mizahi yöne kaydığını anlatan Memecan, “Yıllarca siyasi içerikli karikatürler çizdim. Ancak çocuklarım benim çizdiğim karikatürleri anlamadıkları için okumuyorlardı. Çocuklarımın okumadığını görünce bu işte bir yanlış olduğunu anladım. Böylece daha mizahi, daha çocukların anlayacağı karikatürler çizmeye başladım. Sizinkiler serisi de böyle başladı.” dedi.

Günlük karikatürleri nasıl hazırladığı sorusuna ise Memecan, “Ben her yerde çizebilirim. Kalemim, laptopum, defterim ve kağıtlarımı taşıdığım bir sırt çantam var. Konuyu belirledikten sonra onu basıma hazır hale getirmek ortalama 30 dakikamı alıyor.” ifadelerini kullandı.

Salih Memecan’a, İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdür Yardımcısı Azmi Aksoy tarafından plaket takdiminin ardından Memecan kitaplarını imzaladı.