Erol Çimen

Erol Çimen

Kariyer Belası

Kariyer Belası

        Kıymetli okurlarım sizinle toplumsal bir sıkıntıyı hasbihal edeceğim. Yazdığım başlığı görünce kariyer bela mı olurmuş. Kariyer toplumda bir yerlere gelmenin adıdır, dediğinizi duyar gibi oluyorum. Peki dinleyin bakalım.

        Eskiden kız çocuklarına büyüyünce ne olacaksın diye sorulduğu zaman yaşı küçük olanlar gelin olacağım derdi. Yaşı biraz büyük olanlar anne olacağım derdi. Şimdi bir kız çocuğuna büyüyünce ne olacaksın diye sorduğun zaman; doktor olacağım, avukat olacağım, mühendis olacağım, öğretmen olacağım, polis olacağım, subay olacağım, hakim olacağım, gazeteci olacağım, hemşire olacağım, ekonomist olacağım, güvenlikçi olacağım, postacı olacağım, milletvekili olacağım, cumhurbaşkanı olacağım diyor. Amma anne olacağım demiyor. Peki sizce bu korkunç  bir sıkıntı değil mi? Çocuk 1 yıl ana okulu okuyacak, 8 yıl ilköğretim okuyacak, 4 yıl lise okuyacak, 6 yıl üniversite okuyacak  etti toplam 19 yıl, 6 yaşında da anaokuluna  başladı yaş oldu 25. Birinci üniversiteyi bitirdi iş bulamadı, bir üniversite daha bitirivereyim dedi yaş oldu 30.Birde yüksek lisans yapayım dedi yaş oldu 32. İş aradım , iş buldum, kariyer yapıyorum dedi yaş oldu 35. Şairin dediği gibi “ yaş 35 eder ömrün yarısı”

        Peki, bu kız çocuğu 35 yaşında evlendi diyelim. 35 inden sonra çocuk doğurabilir mi? Doktorlar 35 inden sonra doğum riskli diyorlar. Peki bu kız çocuğu ne zaman ana olabilecek sizce ? Bence hiç bir zaman. Kaldı mı kariyeri ile baş başa. Kariyerini, diplomalarını, yüksek lisanslarını, koysun yatağının altına üzerine yatsın uyusun artık.

          Bir atasözü vardır:” Çok para herifi, az para karıyı bozar” diye. Kariyeri de para olarak görürsek bu para bizim kızlarımızı bozdu. Kızlarımız anne olmak istemiyor. Peki bu topluma Fatihleri kim yetiştirecek? Fatihi yetiştirebilmek için önce Fatihi doğurmak lazım. Amma bizim kızların ne Fatihi doğurmaya, nede yetiştirmeye vakitleri yok ki. Diyelim ki bir hata yaptı Fatihi doğurdu. Peki o Fatihi kim yetiştirecek? Kaynanası varsa kaynanası büyütecek, yoksa anası büyütecek, her ikisi de yoksa verecek bir bakıcının eline o büyütecek. Peki o zaman o çocuk Fatih olacak mı? Hayır olmayacak. Ruhsuz bir mahluk olacak. Vatana Millete faydası olacak mı? Hayır olmayacak. Anasına , babasına  faydası olacak mı? Hayır olmayacak. Sevgisiz büyüyen, sevgiyi tanımayan, kimseyi sevmeyen bir mahluk olacak.  Peki anasının kariyeri bu çocuğun Vatanını, Milletini, Anasını, babasını sevmesini sağlayacak mı? Hayır sağlamayacak. Gördünüz mü kariyer belasının yaptığını, bir nesli yok etti, geleceğimizi de  yok ediyor.

        ALLAH bu toplumun akıbetini hayr eylesin. Amin. Selam ve Dua İle.

                                                                                        

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Erol Çimen Arşivi
SON YAZILAR