Karşıyaka’ya yeni köprü

Muş Belediyesi tarafından Sunay Mahallesi'nde bulunan Karşıyaka mevkiindeki köprünün yenilenmesi için çalışma başlatıldı.
Karşıyaka’ya yeni köprü

Muş Belediyesi tarafından Sunay Mahallesi'nde bulunan Karşıyaka mevkiindeki köprünün yenilenmesi için çalışma başlatıldı.

Daha önce 5 metre genişliğinde olan köprünün yerine 12 metre genişliğinde bir köprü yapılıyor. Eski köprünün yıkımına başlayan yüklenici firma, yeni köprüyü sözleşmede belirtilen süre içerisinde teslim edecek. Karşıyaka sakinleri yeni köprünün yapımı süresince Muş-Kulp karayolu güzergahını kullanabilecek.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Feyat Asya, "2002 yılından beri yerleşim yeri olarak kullanılan Karşıyaka mevkiinde ciddi eksiklikler yaşanıyordu. Biz bu sorunları gidereceğimize dair halkımıza söz verdik. Allah'a şükürler olsun ki bugün taahhüt ettiklerimizi gerçekleştiriyoruz. Yapılaşmanın yoğun olarak yaşandığı bölgede kanalizasyon sorunu yaşanıyordu. Geçtiğimiz yıl 400'lük borularla 5 kilometrelik bir kanalizasyon hattı döşemesi yaptık. Bu çalışmamızla Karşıyaka sakinleri uzun yıllardır maruz kaldığı kötü koku ve görünümden kurtulmuş oldu. Bu çalışma ile birlikte doğalgaz hattı da döşendi" dedi.

Sunay Mahallesi ile Karşıyaka bölgesini birbirine bağlayan köprünün çok eskidiğini ve yenilenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Asya, "Uzun yıllar önce yapılan köprü bugün ihtiyaca cevap vermiyordu. Özellikle kışın çok ciddi sıkıntılar yaşanıyordu. Yapılaşmanın da artması ile buradaki köprünün yenilenmesi gerektiğini düşündük. Ona göre hazırlığımızı yaptık. Daha önce 5 metre genişliğinde olan köprüyü 12 metre yaparak giriş ve çıkışların sorunsuz olmasını sağlayacağız. Yüklenici firma çalışmalarına başladı. Allah'ın izniyle yeni köprü kısa bir süre içerisinde mahalle sakinlerimizin hizmetinde olacak. İnşaat çalışmaları süresince söz konusu yol trafiğe kapalı olacak. Köprü tamamlanana kadar vatandaşlarımız Muş-Kulp karayolu güzergahını kullanabilecek" diye konuştu.

Karşıyaka’ya yeni köprü

Kaynak: