İsmail Koç

İsmail Koç

KARTAL RAHAT BİR NEFES ALDI

KARTAL RAHAT BİR NEFES ALDI

Torku Konyaspor 3 haftalık kötü gidişe nihayet dur dedi.

Yeşil beyazlılar oldukça zorlu geçen maçta 10 kişi de kalmasına rağmen 3 hafta sonra sahadan galibiyetle ayrılmayı başardı.

Maçın diğer önemli ayrıntıları ise her maçta iki gol yiyen Torku Konyaspor bu sezon kalesini ilk kez gole kaparken,bu sezon gol olmayan eski skorbord (teniskord kalearkası tribünün olduğu kaleye) gol atarak bu şansızlığı da kırmış oldu.

Selim’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Torku Konyaspor’da Uğur Hoca Ali Çamdalı’yı stopere çekerek kriz durumunun nasıl yönetilmesi gerektiğini gösterdi bize.

Ali Çamdalı’nın stoperde de oynayabildiğini çok az kişi bilir.

Hoca bir yandan kenarda Erdinç’i maça hazırlarken bir yandan da Ali’yi defansta denedi.

 Ali defanstaki görevini layıkıyla yaptığını gören hoca, defansa takviye yerine o dakikalarda düşen orta sahaya takviye yaparak Şenol’u oyuna aldı.

Kasımpaşa maçında oyuncu değişikliklerini geç yaparak mağlubiyete zemin hazırlayan Uğur Hoca, bu maçta kriz anındaki kararları, soğuk kanlılığı ve oyuna müdahaleleriyle galibiyeti getirdi.

Uğur Tütüneker bu galibiyetle salllanan koltuğu bir parça sağlamlaştırmış oldu.

Uğur Tütüneker bu maçta geçen hafta ilk 11 de başlayan Ömer Ali Şahiner, Mehmet Güven ve Tomas Borek’in kadroya dahi almadı.

Geçen hafta oyuna girdikten sonra oldukça etkili olan N’Douassel,  Gençlerbirliği maçında sahaya 11’de başladı. Oldukça etkili bir performans gösteren oyuncu formayı kapmış gibi görünüyor.

Uğur Hoca henüz maçta 30 dakika geride kalmıştı ki anlam veremediğimiz bir şekide Kibong’u oyundan alıp yerine Recep’i  sahaya sürdü.

Uğur Hoca İshak’ın ve Recep’in bu takımda sürekli oynaması gerektiğini yavaş yavaş anlıyor.

İshak,  Mehmet Güven’den, Borek’te Recep’den iyi oyuncular değil. Hatta takımın alt yapısında yetişen ‘’Bizim Çocuklarımız” daha iyi oyuncular.

İshak bu takımda kesinlikle oynamalı. Gençlerbirliği karşısında da çok etkili ve faydalı bir oyun sergiledi. Keza oyuna ilk yarım saatin ardından giren Recep de öyle.

Torku Konyaspor’da taşlar yavaş yavaş yerine oturuyor.

Ömer Ali bu maçta kadroda yoktu. Milli oyuncunun istikrar sorunu var. Devamlılığı yok. Yoksa yeteneklerinden hiç kimsenin şüphesi yok. Milli takımda ayrı ligde ayrı oynuyor. Hatta maç içinde bile ilk yarı farklı ikinci yarı farklı bir Ömer Ali izliyoruz sahada.

Ömer Ali bu istikrar problemini çözerse Torku Konyaspor’un en etkili oyuncularından biri olacaktır.

En çok konuşulan oyunculardan Gekas’a gelince, Yunan oyuncu yeteri kadar beslenemez, istediği pasları alamazsa Akhisar’daki perfotmasını göstermesi çok zor!

Biraz daha sabır gerekli.

Torku Konyaspor 3 hafta sonra gelen bu galibiyetle rahat bir nefes aldı. Uğur Tütüneker sallanmakta olan koltuğunu sağlamlaştırdı.

Trabzon deplasmanına gidecek yeşil beyazlılar en kötü bir beraberlik alabilirse gelecek haftalara daha da ümitli bakabilir…

Önceki ve Sonraki Yazılar
İsmail Koç Arşivi
SON YAZILAR