Kartal sonunu getiremedi

Siyah-beyazlı ekip, Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. maçında Dinamo Kiev'i ağırladı.
Kartal sonunu getiremedi

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını konuk etti.

Siyah-beyazlı ekip, Vodafone Arena'da ağırladığı rakibi ile 1-1 berabere kalarak, Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda oynadığı ikinci maçtan da bir puanla ayrıldı.

Beşiktaş'ın golünü 29. dakikada Quaresma atarken, Dinamo Kiev'in golü 65. dakikada Viktor Tsyganko'dan geldi.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 2'ye yükseltirken, Ukrayna ekibi ise gruptaki ilk puanını aldı.

Stat: Vodafone Arena

Hakemler: Felix Zwayer, Markus Hacker, Claude Runavot (Almanya)

Beşiktaş: Fabricio, Beck, Marcelo, Tosic, Caner Erkin, Tolgay Arslan (Dk. 77 Gökhan İnler), Hutchinson, Quaresma, Talisca, Adriano (Dk. 68 Cenk Tosun), Aboubakar (Dk. 85 Kerim Frei)

Dinamo Kiev: Rudko, Morozyuk, Khacheridi, Vida, Antunes, Garmash, Rybalka, Buyalskiy (Dk. 22 Korzun), Yarmolenko, Gonzalez (Dk. 62 Tsygankov), Moraes (Dk. 78 Gladkiy)

Goller: Dk. 29 Quaresma (Beşiktaş), Dk. 65 Tsygankov (Dinamo Kiev)

Sarı kartlar: Dk. 27 Korzun, Dk. 65 Garmash, Dk. 70 Vida (Dinamo Kiev), Dk. 40 Adriano, Dk. 54 Tolgay Arslan (Beşiktaş)

İlk Yarı

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 2. maçında Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'i ağırlayan Beşiktaş, mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

Dinamo Kiev karşısında ilk yarıda baskılı bir oyun ortaya koyan Beşiktaş, özellikle kanatları kullanarak rakip kaleye yüklendi. Orta alanda topa sahip olan ve rakibini yarı alanına hapseden siyah-beyazlılar, Talisca ve Aboubakar ile Dinamo Kiev kalesinde tehlike oluşturdu. Savunmada fazla sıkıntı yaşamayan Beşiktaş, 29. dakikada Quaresma'nın serbest vuruştan attığı mükemmel golle 1-0 öne geçti. Siyah-beyazlılar, bu golle soyunma odasına 1-0 önde gitti. Beşiktaş, bu yarıda 5 şut çekerken, 5 kez de korner kullandı.

Dinamo Kiev ise karşılaşmaya savunma ağırlıklı başladı. Öncelikle gol yememeyi düşünen Ukrayna ekibi, ani ataklarla pozisyon bulmaya çalıştı. Quaresma'nın golüne engel olamayan Dinamo Kiev, yediği golün ardından daha atak bir oyun ortaya koysa da bu yarıda etkili olamadı ve devreyi yenik kapadı. Ukrayna temsilcisi ilk 45 dakikada tek şut dahi atamazken, korner köşesine sadece 1 kez gidebildi.

4. dakikada kaleci Fabricio'nun gönderdiği topu orta alanda alan Talisca, rakiplerinden sıyrılarak ceza alanı önüne kadar geldi. Portekizli oyuncunun yerden vuruşunda, top kaleci Rudko'da kaldı.

7. dakikada ceza sahasına uzak bir mesafede topla buluşan Aboubakar'ın şutunda kaleci Rudko, meşin yuvarlağın sahibi oldu.

10. dakikada Caner'in soldan ortasında Talisca'nın ceza alanı içinde yatarak yaptığı vuruşta, top dışarı çıktı.

13. dakikada Quaresma'nın ara pasıyla sağ kanatta topla buluşan Beck'in ortasında Talisca topa sert vurdu ancak meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.

29. dakikada Beşiktaş 1-0 öne geçti. Aboubakar'ın düşürülmesiyle ceza yayı önünde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Quaresma, meşin yuvarlağı barajın üzerinden filelere gönderdi: 1-0

35. dakikada Talisca'nın ara pasında Aboubakar sağ çaprazdan ceza alanına girdi. Kaleciden sıyrılan Kamerunlu futbolcu, dar açısına rağmen vurdu ancak savunma topu kornere gönderdi.

37. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topu önünde bulan Quaresma, bekletmeden vurdu ancak meşin yuvarlak dışarı çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci Yarı

İlk yarıda elde ettiği skor avantajıyla ikinci devreye kontrollü başlayan Beşiktaş, beraberlik golünü bulmak için yüklenen Dinamo Kiev karşısında zaman zaman zor anlar yaşadı. Orta sahadaki üstünlüğü rakibine kaptıran siyah-beyazlılar, 65 dakikada Tsyankov'un golüne engel olamadı.

Dinamo Kiev ise beraberlik golünü bulmak amacıyla ikinci yarıda daha atak bir oyun sergiledi. Aradığı golü 65. dakikada bulan Ukrayna temsilcisi, sahadan beraberlikle ayrılıp gruptaki ilk puanını aldı.

51. dakikada Dinamo Kiev ilk şutunu çekti. Ceza sahasının dışından Garmash'ın şutunda kaleci Fabricio, topu kolaylıkla kontrol etti.

57. dakikada Tolgay Arslan'ın kaptırdığı topu alan Garmash'ın şutunu Fabricio sektirdi. Garmash dönen topa bir kez daha vurdu ancak Fabricio, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

61. dakikada Aboubakar'ın savunma arkasına gönderdiği topta kaleciyle karşı karşıya kalan Talisca'nın kafa vuruşunda meşin yuvarlak kaleciyi geçse de savunma son anda topu kornere gönderdi.

63. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında soldan ceza alanına giren Quaresma'nın şutu az farkla auta çıktı.

65. dakikada Dinamo Kiev beraberlik golünü attı. Kullanılan serbest vuruşta topun başına geçen Rybalka'nın arka direğe yaptığı ortada Tsygankov, sol ayağının içiyle meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-1

87. dakikada gelişen Dinamo Kiev atağında Garmash'ın pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Yarmolenko'nun vuruşunu kaleci Fabricio ayaklarıyla çıkardı.

Karşılaşma 1-1 sona erdi.